MILOŠ BUDIMIR ISTRANŽIRAO KUMA U RITOPEKU: A kad je video slike u tužilaštvu umalo nije povratio OVO JE VELJKOV ČOVEK OD POVERENJA
Foto: MUP RS, Privatna Arhiva

sUROVO

MILOŠ BUDIMIR ISTRANŽIRAO KUMA U RITOPEKU: A kad je video slike u tužilaštvu umalo nije povratio OVO JE VELJKOV ČOVEK OD POVERENJA

Crna Hronika -

Miloš Budimir, istaknuti pripadnik klana, koji se dovodi u vezu sa svih pet ubistava iz optužnice, tražio u tužilaštvu da mu se ne prikazuju slike iskasapljenih tela

Miloš Budimir, jedan od istaknutih pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je, prema optužnici, učestvovao u svih pet ubistava koja su grupi zasad stavljena na teret, nije imao hrabrosti da pogleda slike brutalno iskasapljenih tela žrtava.

Kako izvor Kurira otkriva, Budimir je lično sekao delove tela svog kuma Zdravka Radojevića, ali na slikama to nije mogao da gleda.

Mogu li da ne gledam?

- Je l' mogu, molim vas, da ne gledam. Jaoj, ne, ne mogu ja ovo... Povratiću, možete li, molim vas, da mi ih ne pokazujete - rekao je on, kako otkriva naš izvor, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal kada su mu prikazane fotografije koje su nađene u telefonima sa Skajem pripadnika klana. Prema rečima našeg sagovornika, ovakvo Budimirovo ponašanje posebno je interesantno zbog toga što je, prema navodima optužnice, lično učestvovao u komadanju tela pre nego što bi ona bila samlevena u industrijskoj mašini.

Zdravko Radojević, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Ubistvo
foto: MUP RS, Ana Paunković

- Pored toga, prema prikupljenim dokazima, učestvovao je i u bacanju ostataka tela u Dunav, koji su samleveni iznošeni u džakovima iz kuće u Ritopeku - objašnjava izvor.

I svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je i sam učestvovao u zločinima, priznao je da je u kriminalnu grupu ušao upravo preko Miloša Budimira. Kako je naveo, Budimirov rođeni brat Marko bio je deo klana Belivuka i Miljkovića, a i njega je uvukao u grupu.

- Miljković mi je rekao: "Znao sam da je Marko zlikovac, ali nisam znao da je i Miloš. Zatvor ga je pokvario, napravio je od njega zlikovca" - rekao je Hrvatin, navodeći da su braća Budimir u hijerarhiji klana bila odmah iza Belivuka i Miljkovića.

Na fosni rešavao komade

Svedok-saradnik je otkrio da Miljković nije jedini koji je, kako se sumnja, ubijao kumove. Naveo je da je pokojni Zdravko Radojević bio kum Miloša Budimira.

- Radojević je Milošu valjda krstio decu, znam da su bili kumovi i da je, kada su pali za drogu, Miloš to preuzeo na sebe. Kada smo Zdravka spustili u podrum, Belivuk je pitao: „Ajmo, braćo, ko će da ga reši?“ Miloš je odgovorio: „Ja neću, kum mi je.“ Veljko je uzeo sekiru i presudio mu, a meni je dao nož da mu odvojim glavu od trupa - ispričao je Hrvatin u tužilaštvu.

Međutim, Miloš Budimir, koji je na saslušanju rekao da ne može da gleda slike iskasapljenih tela, prema rečima Hrvatina, sekao je na komade ubijenog kuma.

- Na fosni je rešavao komade, koji je trebalo da budu manji da bi ih mašina samlela. Kada smo završili, on je nosio dva od pet džakova sa ostacima, koje smo bacili u Dunav - priznao je Hrvatin.

Marko Miljković
foto: Kurir
snimci
foto: Kurir
štampano izdanje 8.12.2021.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

SKANDAL! EVROPA ŽELI DA ZABRANI BOŽIĆ

Evropske komisije traži da "božićne praznike" zovu samo "praznici"!

OPASNO! OPET JAČA VERSKI RADIKALIZAM U BOSNI

Nastaju nova ekstremistička sela poput Maoče, gde su regrutovane VEHABIJE!

PAPA SE IZVINIO PRAVOSLAVCIMA!

Istoričar Milan Koljanin: Potrebno je da se posebno izvini i Srbima za stradanja u NDH

VUČIĆ

Imamo rešenje za Zakon o eksproprijaciji, do sutra ćemo izneti detalje!

DELOVANJE IZ SENKE BIVŠEG MINISTRA

Zelenović politička marioneta Dušana Petrovića!

PRATI NAS VREMENSKI ROLEKOSTER!

Srpski meteorolog najavio kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje, jedna stvar OHRABRUJE

AKO PLANIRATE ZIMOVANJE EVO KOLIKO ĆE VAS TO KOŠTATI

Ovo su mesta na kojima je skijanje jeftino, a ima i onih gde su cene veće!

BESNEO JE, BACAO SE, IZGLEDALO JE KAO DA JE LUD!

Majka prijavila sina koji je ubio ženu! DETALJI HORORA U SMEDEREVU

OTKRIVEN LJUBAVNI TROUGAO!

Lepu Lukić muž Vlada VARAO sa stjuardesom preko koje je švercovao RAZNU ROBU, isplivali ŠOK DETALJI!

SERIJA TOMA STIŽE NA JESEN 2022

Poznat i datum TV premijere filma, a Bjelogrlić otkrio šta čeka publiku

NE PROPUSTITE

U SREDU, 8. DECEMBRA, UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURIR DOBIĆETE NA POKLON SASOMANGE, OGLASNIK ZA SVE ŠTO TRAŽITE U SRBIJI

Sasomange
foto: Kurir

Kurir vam u sredu, 8. decembra, poklanja Sasomange, oglasnik za sve što tražite u Srbiji!

Sasomange oglasnik je jedino mesto na kom ima svega! Kupite ili prodajte stan, kuću, plac, garažu, automobil, telefon, televizor, mikser, muzički instrument, nameštaj...

Ukoliko želite da se oglašavate unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktirajte s prodajom na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedite svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange je onlajn oglasnik koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima svega!

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track