OPTUŽNICA PROTIV RAZBOJNIKA SA ZVEZDARE: Prišao teško pokretnom čoveku, oborio ga na zemlju i oteo mu 245.000 dinara (FOTO)
Foto: Mup Srbije

prvo osnovno tužilaštvo

OPTUŽNICA PROTIV RAZBOJNIKA SA ZVEZDARE: Prišao teško pokretnom čoveku, oborio ga na zemlju i oteo mu 245.000 dinara (FOTO)

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv B. M. (36) zbog sumnje da je 19. oktobra počinio razbojništvo nad teško pokretnim čovekom na Zvezdari. Kako je saopštilo tužilaštvo, sudu je predloženo da posle sprovedenog dokaznog postupka B. M. osudi na kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja od narkomanije.

- Okrivljenom je stavljeno na teret da je dana 19.10.2021. godine uočio oštećenog B. S. da plaća račune iz koverte koju je držao u džepu, nakon čega ga je pratio idući iza njega, a zatim mu je u ulici Petra Kolendića, prišao sa leđa i upotrebio silu u nameri da mu oduzme novac, te je na taj način oštećenog oborio na pod i iz jakne mu oduzeo novac u iznosu od 245.000 dinara, nakon čega se trčeći udaljio - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kataniceva, Katanićeva, sep 2016.
foto: Dragana Udovičić

Dan posle pljačke, dežurni zamenik javnog tužioca mu je odredio zadržavanje, a dva dana kasnije na saslušanju, B. M. je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

- Tužilaštvo je u istrazi ispitalo oštećenog B.S. i tri svedoka, pribavilo snimke sa sigurnosnih kamera, naložilo komparativno veštačenje video snimka i odeće okrivljenog, te je naložilo psihijatrijsko veštačenje na okolnosi uračunljivosti okrivljenog u vreme izvršenja krivičnog dela, kao i na okolnost da li je okrivljeni zavistan od upotrebe opojnih droga, te da li postoji potreba za izricanjem mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana - navodi tužilaštvo.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track