ŠOK SVEDOČENJE U SLUČAJU BOSKE: Inspektor Jović kome je HRKALOVIĆKA DOŠLA GLAVE znao i tajnu likvidacije Siniše Milića!
Foto: Beta/Miloš Miškov, Dado Đilas

suđenje

ŠOK SVEDOČENJE U SLUČAJU BOSKE: Inspektor Jović kome je HRKALOVIĆKA DOŠLA GLAVE znao i tajnu likvidacije Siniše Milića!

Crna Hronika -

Suđenje Darku Duloviću (31), optužbenom za pomaganje u brutalnoj likvidaciji Siniše Milića Bosketa 19. juna 2018. godine u 13 sati na Autokomandi kada mu je eksplodirao automobil na semaforu, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu unošenjem u zapisnik da se okrivljeni branio ćutanjem na saslušanju u Crnoj Gori 2019. godine, gde je u zatvoru na izdržavanju kazne za dilovanje droge.

Nekoliko svedoka se nije odazvalo sudu, a svedočio je otac optuženog Radoslav Dulović. Duloviću kojeg brani Nikola Ristović, inače se sudi u odsustvu dok služi kaznu za drugo kroivično delo u crnogorskom zatvoru, piše Republika.rs.

Pozlilo Dulovićevom ocu

Posle svedočenja Radoslav Dulović je ostao u sudnici da prati svedočenja koja su usledila, ali je bio vidno uznemiren i slab. Sudska straža donosila mu je dva puta vodu, a i sudija je primetio da mu se slošilo.

Iako je Dulovićev otac mogao da iskoristi pravo da ne svedoči, on je izabrao drugu opciju rekavši da zna sve o automobilu "reno laguna" koji prema optužnici korišćen u Bosketovoj likvidaciji.

- Taj auto sam kupio decembra 2017. godine, a 18. sam ga prodavao od maja do juna, tako što sam na zadnjem staklu auta napisao oglas sa mojim brojem telefona. Dolazilo je pet šest ljudi da ga proba, ali bi mi ga vraćali jer nisu bili zadovoljni na probi.

Siniša Milić
foto: Privatna Arhiva

Krajem juna su dva momka sa kačetima došla u kafanu u Skadarliju gde stalno sedim. Uzeli su auto oko 1, pola dva da ga provozaju. Vratili su mi ga između četiri i pet, navodeći da neće da ga kupe jer su nezadovoljni - rekao je Radoslav.

Dulovićev otac je rekao da je tog dana sedeo sa Boškom konobarom, a da su mu se kasnije pridružili još neki prijatelji iz Crne Gore koji cirkulišu stalno kroz istu kafanu, ali da se ne seća tačno ko je bio tog dana jer je oboleo poslednjih godina i da je imao moždani, a onda i srčani pre dva meseca.

Milić čuvao Filipa Koraća

Milić je bio pripadnik Specijalnih antiteroristickih jedinica (SAJ) , a nakon toga se bavio obezbeđivanjem ličnosti.

Čuvao je Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića, te da njegova likvidacija ima veze sa obračunom dva najveća crnogorska klana.

- Posle tog dana su mi konobari rekli da me često traže neki ljudi, a jednom me je tamo našao i pokojni inspektor Dejan Jović. Jović mi je rekao da nešto pakuju Darku, a i njemu. Rekao mi je da nešto tu nije u redu i da je neko debelo platio, a ja sam mu rekao da će ti imati problem sa mnom - ispričao je Dulovićev otac.

Svoj iskaz danas je izneo i prodavac mobilnog telefona kojim je praćen Boske Milić, ali je on istakao da ne zna kome je prodao telefon ni danas, kao ni pre tri godine kada je prvi put saslušavan. Svedočio je i Filip Ristić, sin muškarca koji je u julu kupio od Dulovića reno lagunu, ali je izjasnio da on nema neposredna saznanja o ovom ubistvu , kao ni o samom automobilu, reklavši da njegov otac yna mnogo više o tom autu, ali da je sprečen da svedoči jer je na izdržavanju kazne u Sremskoj Mitrovici.

Suđenje će biti nastavljeno 8. februara.

Kurir.rs/Republika

bonus video:

00:05

Ubistvo u Žarkovu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track