DIJANA VEDRILA I OBLAČILA U MUP: Hrkalovićeva puštena na slobodu, ali joj preti robija zbog OVIH kombinacija sa Belivukom i Elezom
Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE, starsport, Privatna Arhiva

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL

DIJANA VEDRILA I OBLAČILA U MUP: Hrkalovićeva puštena na slobodu, ali joj preti robija zbog OVIH kombinacija sa Belivukom i Elezom

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužni predlog protiv Dijane Hrkalović zbog dva slučaja trgovine uticajem. Kako je potvrđeno za Kurir iz tog tužilaštva, sudu je predloženo da joj produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog toga što bi boravkom na slobodi mogla da utiče na saučesnike, ali je Viši sud u Beogradu odbio taj zahtev, pa je bivša državna sekretarka MUP danas puštena iz Centralnog zatvora, da se brani sa slobode.

- Optužnim predlogom obuhvaćeni su i Dejan Milenković, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, kao i Milorad Šušnjić, bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad. Njima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja - potvrđeno je iz tužilaštva.

Dragoslav Miša Ognjanović, Darko Elez, Dijana Hrkalović
foto: Beta/Miloš Miškov, Printscreen, Marina Lopičić

Pristao na saradnju

Iskaz mafijaša iz Bosne državna tajna

Prema nezvaničnim informacijama, predstavnik Tužilaštva za organizovani kriminal, koji je nekoliko puta obišao Eleza u pritvoru u Bosni, s njim je obavio razgovor i o ovom predmetu, odnosno zaštiti koju mu je pružala Hrkalovićeva. Navodno, Elez je pristao na saradnju, a njegovi uslovi su bili da mu se vrati državljanstvo Srbije i pruži zaštita za porodicu koja živi ovde.

- Ne isključuje se mogućnost da on bude prebačen u Srbiju. Operativne informacije ukazuju da je blisko sarađivao ne samo s Dijanom već i s vođama kavačkog klana i kriminalnom grupom Belivuka i MIljkovića - podseća izvor i dodaje da je iskaz koji je Elez dao državna tajna, ali da se uveliko spekuliše da je spreman da razotkrije najmanje četiri nerešena ubistva, među kojima je i likvidacija advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

U pritvoru od oktobra

Bivša državna sekretarka u MUP, podsetimo, uhapšena je 15. oktobra i od tada do danas je bila u pritvoru Centralnog zatvora.

- Optužnim predlogom protiv Hrkalovićeve, koja je vedrila i oblačila dok je bila na funkciji, njoj je, prosto rečeno, stavljeno na teret da je pomagala Veljku Belivuku u slučaju sklanjanja dokaza posle ubistva Vlastimira MIloševića na šinama u centru Beograda. Sumnja se da je državna sekretarka naložila Dejanu Milenkoviću da ne dostavi blagovremeno tužilaštvu dokaze koji su bili protiv Belivuka i Marka Miljkovića. Taj postupak završen je oslobađajućom presudom - objašnjava naš izvor i podseća da se drugi slučaj za koji je optužena Dijana odnosi na jednog od vodećih kriminalaca u regionu Darka Eleza, koji je nedavno sklopio sporazum sa tužilaštvom u BiH, na osnovu kog je osuđen na 15 godina zatvora.

Zgrada u kojoj živi Dijana Hrkalović
Zgrada u kojoj živi Dijana Hrkalovićfoto: Marina Lopičić

Hapšenje

Iz luksuza u ćeliju

Dijana Hrkalović, podsetimo, uhapšena je u svom stanu na Voždovcu. Inspektori koji su došli da joj stave lisice i izvrše pretres stana bili su iznenađeni onim što ih je zateklo. Navodno, Hrkalovićeva je živela u luksuzu, ceo stan je u mermeru, opremljen skupocenim nameštajem, saunom, hidromasažnom kadom, a na terasi je imala fontanu. U sefu u stanu, prema informacijama iz istrage, tada je pronađeno i nekoliko desetina hiljada evra.

- O tome da li će ostati u ćeliji ili će biti puštena, sud mora da donese odluku najkasnije do utorka - objašnjava izvor.

- Hrkalovićeva i Milorad Šušnjić se sumnjiče da su otvorili operativnu obradu za Darka Eleza i stavili ga na mere. Na taj način su ga zapravo zaštitili, jer ukoliko bi neko drugi iz MUP to isto pokušao da uradi, oni bi stopiranje postupka pravdali time da je on već u fazi predistrage - objašnjava sagovornik iz istrage princip po kom je Hrkalovićeva pružala zaštitu kriminalcima.

Negirala krivicu

Kako se sumnja, Milenković i Šušnjić, koji su u to vreme bili na visokim pozicijama u MUP, izvršavali su njene naloge.

- Oni su saslušani u istrazi, ali za njih pritvor nije ni predlagan - dodaje izvor. Na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal Dijana Hrkalović je negirala izvršenje krivičnog dela trgovine uticajem, za koje joj preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track