POŽAR U NOVOM SADU IZAZVAO LAPTOP: Vatra progutala nekoliko stanova, stanari OČAJNI! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen 192.rs

ZAVRŠEN uviđaj u zgradi u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu

POŽAR U NOVOM SADU IZAZVAO LAPTOP: Vatra progutala nekoliko stanova, stanari OČAJNI! (FOTO)

Crna Hronika -

U ovom velikom požaru na sreću nije bilo povređenih zbog izuzetno brze reakcije vatrogasaca koji su bezmalo četiri sata gasili vatrenu stihiju

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je stravičan požar koji je izbio na Limanu u Novom Sadu, a koji je progutao kompletan krov zgrade i par stanova, izbio na poslednjem spratu u dečjoj sobi dupleks stana i da ga je izazvao laptop.

Policija i vatrogasci završili su danas uviđaj u zgradi u Ulici Jožefa Marčoka u novosadskom naselju Liman gde je juče popodne izbio strahovit požar koji je uništio kompletan krov tog objekta sa dva ulaza, a izgorelo je i par stanova.

U ovom velikom požaru na sreću nije bilo povređenih zbog izuzetno brze reakcije vatrogasaca koji su bezmalo četiri sata gasili vatrenu stihiju.

Istragu požara vrše sudski veštaci koji i dalje pretražuju zgradu, a prema nezvaničnim informacijama, prvi rezultati istrage pokazali su da je požar izbio u stanu na poslednjem spratu ulaza broj 3 koji se kasnije proširio i na poslednji sprat ulaza broj 5 gde se nalazi samo tavanski prostor.

- Postoji opravdana sumnja da je požar izbio na poslednjem spratu u dečijoj sobi dupleks stana i da ga je izazvao laptop. Navodno je majka dozvolila deci da ga koriste dok ona nije bila sa njima u prostoriji. Laptop je zavarničio i deca su uplašeno istrčala iz sobe dozivajući majku te su sa njom istrčali iz stana, a komšije su pozvale vatrogasce. Vatra se brzo rasplamsala i zahvatila susedni stan, a zatim i tavanski prostor iz susednog ulaza koji se naslanja na te stanove – priča sagovornik upoznat sa tokom istrage.

"Otpadaju nam plafoni, voda curi na sve strane..."

Ispred zgrade zatekli smo brojne stanare koji iznose stvari i glavom odmahujući u neverici govore da pokušavaju da spasu šta se spasiti može.

Požar, Novi Sad
foto: Kurir.rs/S.S.

Gorica Miražić čiji se stan nalazi na petom spratu, odmah ispod stana u kome je izbio požar kaže da joj je skoro sve u stanu uništeno.

- Otpadaju nam plafoni, voda i dalje curi na sve strane, a komšinici do mene se nameštaj skroz raspao pošto je bio kompletno natopljen vodom koju su koristili vatrogasci kako bi ugasili požar. Vidite i sami da je voda stigla do drugog sprata. Na sreću, nije toliko oštetila stanove, ali u celoj lameli sada nema ni struje ni vode ni grejanja. Prosto ne znamo šta ćemo, ali ovde ne možemo ostati - zabrinuto kaže nesrećna žena.

Ona dodaje da je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, brzo obezbedio svim stanarima privremeni smeštaj u hotelu "Vojvodina".

- Neki su to iskoristili, a neki su se preselili kod rodbine i prijatelja. Koliko će to dugo trajati, stvarno ne znam – priča zabrinuto ona.

Kaže i da se nada da će uspeti na neki način da nadoknadi štetu pošto godinama uplaćuje osiguranje stana.

Novi Sad, Liman, požar
foto: S.S.

U istoj situaciji našla se i njena komšinica koja je, kako kaže, malo bolje prošla zato što se nalazi na trećem spratu te je voda samo izbila po plafonu, ali ne može da ostane u stanu jer nema ni struje, ni vode, ni grejanja.

Gradonačelnik obećao pomoć stanarima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanare zgrade u Ulici Jožefa Marčoka, kojima su usled požara oštećeni stanovi, da se jave kako bi im bila pružena pomoć, a obećao je i da će grad pomoći pri sanaciji ovog objekta kako bi što pre bio osposobljen za stanovanje.

Podstimo, požar je izbio juče oko 15.30 časova i u njegovom gašenju učestvovalo je 26 vatrogasaca sa sedam vozila i oni su uz pomoć policije i žandarmerije prvo evakuisali stanare a zatim se bezmalo četiri sata borili sa vatrenom stihijom.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track