ZVERSKI PRETUKAO ŽENU LETVOM! OSUĐUJE SINA: Goran iz zatvora moli mene i suprugu za oproštaj, ali to što je uradio je neoprostivo!
Foto: Kurir, Nikola Anđić

potresna ispovest

ZVERSKI PRETUKAO ŽENU LETVOM! OSUĐUJE SINA: Goran iz zatvora moli mene i suprugu za oproštaj, ali to što je uradio je neoprostivo!

Crna Hronika -

Stoja V., svekrva Nikolije V., koju je letos u Zablaću muž umalo ubio od batina, a koja je i sama pretrpela nasilje, kaže da podržava snaju

Četiri meseca nakon monstruoznog nasilja u Zablaću u kojem je Goran V. (31) pretukao suprugu Nikoliju (30), njegova majka Stoja, koja je i sama pretrpela batine od sina, podržava snaju i presrećna je što se ona oporavlja od stravičnih povreda.

- Istog dana kada je Nikolija izašla iz bolnice preselila se kod roditelja. S njom se čujem svakodnevno. Poslednji put smo se videle za Aranđelovdan, na slavi njenih roditelja. Možda bih ih posećivala i češće da nemam obaveze oko drugog sina, kojem je zbog bolesti neophodan nadzor 24 sata - priča za Kurir Stoja, majka čiji sin Goran V. suđenje za nasilje u porodici, koje je šokiralo Srbiju, čeka u istražnom odeljenju Okružnog zatvora u Čačku.

Nije bio pri sebi

Komentarišući optužnicu čačanskog osnovnog javnog tužilaštva, koje, prema tvrdnjama Nikolijinog advokata, za Gorana traži pet godina i tri meseca zatvora, majka Stoja kaže da će prihvatiti odluku suda kakva god ona bude bila.

Goran V., Zablaće
foto: Kurir

Nezadovoljni optužnicom

Mora se goniti za pokušaj ubistva

Irena Ilić, pravna zastupnica pretučene Nikolije V., koju je optuženi, kako se navodi u optužnici, tukao letvom sa ekserima i otkinuo joj uvo, kaže da nisu zadovoljni optužnicom.

- Tražili smo da se razmotri da li su u radnjama okrivljenog stiču elementi krivičnog dela ubistvo u pokušaju, imajući u vidu težinu, vrstu i veliki broj povreda koje je Nikolija pretrpela. Moje mišljenje je da se okrivljeni mora goniti za ubistvo u pokušaju, a ne za nasilje u porodici - kaže Ilićeva.

- To što je uradio je neoprostivo, osuđujem ga ako je svesno počinio onu strahotu. Duša me boli za Nikolijom. Videla sam da među njima nešto ne funkcioniše već duže vreme, nisam ni slutila kakva će se nesreća dogoditi. Goran te noći kao da nije bio pri sebi. Polagala sam velike nade u njega, jer je drugi sin bolestan. Dogodila se ova nesreća, mnogo mi je teško - priča Stoja. Goran u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Čačku ima pravo na posete, uz odobrenje suda. Njegova majka kaže da ga je posetila svega dva puta za četiri meseca.

Zablaće, ispovest, Čačak, Nikolija V.
foto: RINA

- Napisao mi je dva pisma. Duga i za mene veoma teška. U jednom me je molio za oproštaj, napisao je i da ne veruje da će mu Nikolija ikad oprostiti. Njoj su vrata ovog doma uvek otvorena, ovo je njena kuća i kuća njene dece. Goran u pismu kaže i da se kaje, ali ja mu ne verujem u potpunosti, jer to nije prvo nasilje koje je izvršio. Ali verujem da mu je sada žao, sada kada je tako kako je... Imajte razumevanja, majkavsam, moram da gledam oboje, a kako je mom srcu, samo ja znam - kaže ova žena.

Počinje proces

Suđenje Goranu V. zakazano je za 21. decembar, a tereti se za nasilje u porodici i nanošenje teških povreda supruzi, kao i za krivično delo nasilje u porodici učinjeno prema majci Stoji.

Kurir.rs/ Denis Čeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track