ŽENI OTKINUO UVO U NERVNOM RASTROJSTVU: Goran koji je PREMLATIO suprugu odloženo suđenje, tužiteljka i advokatica ZARATILE!
Foto: Kurir

HAOS U SUDNICI

ŽENI OTKINUO UVO U NERVNOM RASTROJSTVU: Goran koji je PREMLATIO suprugu odloženo suđenje, tužiteljka i advokatica ZARATILE!

Crna Hronika -

Suđenje nasilniku Goranu V. (31) iz Čačka, koji je gotovo nasmrt prebio svoju suprugu N. V. (30) i otkinuo joj uvo, juče je odloženo zbog nedolaska sudskih veštaka, koji su u izveštaju naveli da je on zločin izvršio u nervnom rastrojstvu, pa je njegov branilac zahtevao da se ročište ne održi bez njih. U sudnici se na samom početku dogodio i incident između tužiteljke i advokatice.

Stravične povrede

Podsetimo, Goran je suprugu u noći između 29. i 30. avgusta, po povratku sa svadbe, tukao letvom na kojoj je bio zakucan ekser i gotovo joj otkinuo uvo.

ovde se dogodilo brutalno nasilje
ovde se dogodilo brutalno nasiljefoto: Nikola Anđić

Lekari koji su se desetak dana borili za njen život u izveštaju su naveli da je imala oko 20 ugriza na telu koje joj je naneo muž, prelome kostiju, rebara, potres mozga i unutrašnje krvarenje. Posle brutalnog iživljavanja bacio ju je pored kontejnera u selu Zablaće, gde su je sutradan ujutru pronašle komšije. Jučerašnje suđenje odloženo je jer se na glavnom pretresu nisu pojavili sudski veštaci medicinske struke koji su u ranijem izveštaju našli da je Goran ženu pretukao u "stanju duševne bolesti", kao i pod dejstvom alkohola i amfetamina, navodi se u spisima.

Zablaće, ispovest, Čačak, Nikolija V.
foto: RINA

- Kako se veštaci nisu pojavili, branilac Gorana V. tražio je da se on ne izjašnjava o krivici bez njihovog prisustva. Goran na kraju ništa nije rekao i suđenje je odloženo. Na veštacima medicinske struke je zadatak da utvrde tokom suđenja da li je Goran supruzi odgrizao deo uha ili ga je otkinuo letvom - priča izvor.

Svađa u sudnici

Ročište u Osnovnom sudu u Čačku obeležila je i svađa između zamenice tužioca Jasmine Lazović i advokatice Irene Ilić, koja zastupa oštećenu N. V.

nesrećna žena koju je muž unakazio
nesrećna žena koju je muž unakaziofoto: RINA

- Tužiteljka je optužila advokaticu za davanje fotografija prebijene žene medijima. Lazovićeva je obavestila sud da je protiv Ilićeve podnela krivičnu prijavu jer je bez odobrenja tužilaštva od veštaka uzela CD s fotografijama, koje su se još ranije pojavile u medijima. Ona je zamerila i što ista advokatica u jednom drugom predmetu brani okrivljenog, smatrajući da je to kršenje kodeksa. Na sudiji je da oceni da li je advokatica u sukobu interesa - rekao je izvor Kurira.

nakon brutalnog porodičnog nasilja ostali vidljivi tragovi
nakon brutalnog porodičnog nasilja ostali vidljivi tragovifoto: RINA

Advokatica Ilić navela je da prijavu nije dobila. - Tužiteljka umesto da vodi postupak i goni okrivljenog pokušava da diskredituje mene, a samim tim i oštećenu koju zastupam. Zbog takvog postupanja bila sam primorana da podnesem zahtev za njeno izuzeće jer svojim postupanjem ugrožava poverenje građana u javno tužilaštvo - rekla je Ilićeva, dodajući da incident može negativno da utiče na ishod samog postupka, kao i na bezbednost žrtve nasilja.

Osnovno tužilaštvo tražilo je od suda da Goran V. bude osuđen na pet godina i tri meseca zatvora. Naredni pretres će se održati 24. januara 2022. godine, kada će veštaci medicinske struke oceniti da li je okrivljeni sposoban da prisustvuje procesu.

Branilac

Nije bilo uslova da se ročište održi

Advokat Ivan Cvrkić, branilac optuženog, rekao je da je suđenje odloženo zbog nepostojanja procesnih uslova.

- Nisu pristupili veštaci koji su ocenjivali psihičko stanje mog branjenika prilikom izvršenja krivičnog dela. Imajući u vidu navedeni nalaz i mišljenje, jasno je da se suđenje ne može održati - rekao je Cvrkić.

(Kurir.rs - Denis Čeković)

bonus video:

00:20

Pogledajte snimak hapšenja u Štrpcu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track