KOMŠILUK U RESAVSKOJ JOŠ PRIČA O DANU KAD JE STAKLOREZAC UBIO PEKARA PA TELO SAKRIO TEPIHOM: Tešio mu ženu i pravio se da ga traži
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

stravičan zločin koji je potresao beograd: 26 UDARACA ČEKIĆEM

KOMŠILUK U RESAVSKOJ JOŠ PRIČA O DANU KAD JE STAKLOREZAC UBIO PEKARA PA TELO SAKRIO TEPIHOM: Tešio mu ženu i pravio se da ga traži

Crna Hronika -

Filip i Nikola bili su komšije i najbolji prijatelji. Ubica, Filip Gavranović, danima je učestvovao u "potrazi" za Nikolom, tešio njegovu suprugu i decu dok je telo skrivao u svom lokalu pod gomilom tepiha i ramova

BEOGRAD - Sećam se tog dana... Poznavao sam Ostojića, držao je pekaru u mojoj zgradi. Stalno je bio sa Gavranovićem, pili su zajedno kafu, družili se. Jedan dan sam samo čuo da je nestao, a par dana kasnije da je pronađen ubijen i to baš kod svog najboljeg prijatelja u radnji... Taj događaj me je baš potresao... Užas.

Filip Gavranović, Nikola Ostojić
foto: Privatna arhiva

Četiri godine nakon stravičnog zločina kada je staklorezac i bivši košarkaš Filip Gavranović ubio svog najboljeg prijatelja, pekara Nikolu Ostojića u svom lokalu, stanari Resavske ulice u centru Beograda, u kojoj se nalaze lokali oba aktera ovog užasa, još ne zaboravljaju, piše Blic.

Svi se dobro sećaju, kažu, dana kada su saznali da je njihov omiljeni pekar nestao... I šoka koji je nastao kada je, nekoliko dana kasnije, otkriveno da se njegovo telo, svih dana dok se za njim tragalo, nalazilo u lokalu preko puta ulice, kod njegovog najboljeg prijatelja.

Da situacija bude još gora, ubica, Fiilip Gavranović, danima je učestvovao u "potrazi" za Nikolom, tešio njegovu suprugu i decu dok je telo skrivao u svom lokalu...

- To je bio užasan zločin. Pa njih dvojica su bili najbolji prijatelji, zar da ga ubije zbog novca?! U kakvom svetu mi to živimo... - pričaju za Blic stanari Resavske ulice.

Kažu, naježe se, kada se sete da se tih dana Gavranović pravio da traga za Ostojićem, išao je po nasipima, vozio njegovu uplakanu i zabrinutu suprugu...

Gavranović je za ovaj jeziv zločin koji se dogodio u novembru 2017. godine osuđen na 30 godina zatvora, međutim Vrhovni kasacioni sud je ukinuo ovu presudu i njemu se sada ponovo sudi.

Staklorezačka radnja Filipa Gavranovića, u kojoj je Nikola ubijen i njegovo telo sakriveno, od dana zločina ostala je zatvorena. Rešetke na vratima stoje do danas. Gavranović je ovu radnju nasledio od oca, a zašto taj objekat i danas stoji prazan, nije poznato.

Nakon zločina, Nikolina supruga, Vera nastavila je njihov porodični posao. Pekaru je nazvala "Nikolicina pekarica" i radila je do pre nekoliko meseci kada ju je prodala.

Filip priznao zločin

Inače, Gavranović se teretio za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Na početku suđenja 2018. on je priznao da je ubio svog prijatelja i rekao da se kaje. Tom prilikom, međutim, osporio je da je zločin učinio na način koji se navodi u optužnici.

Vlasnik pekare ubijen je 3. novembra 2017, a njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji koja se nalazi u vlasništvu Gavranovića.

EVO KAKO JE UBICA IZ RESAVSKE USPEO DA ZAVARA TRAG: Zbog ovog Gavranovićevog poteza su inspektori danima bili na pogrešnom tragu

Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom svog prijatelja jer se danima čudno ponašao, a onda je videla krv na njegovoj košulji i to prijavila policiji.

Nikola Ostojić, pekara, pekar, ubistvo, Resavska, Beograd, cveće
foto: Kurir

Prema presudi, Gavranović je 3. novembra 2017. godine u večernjim casovima u svojoj staklorezačkoj radnji u alkoholisanom stanju iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duži vremenski period i od njega pozajmljivao novac, a i znao da sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi pekara.

Supruga Nikole Ostojića stajala je preko puta ulice kada su policajci otkrili da se telo njenog muža nalazi u Gavranovićevom lokalu. Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i konzumirali alkoholna pića, a potom su otišli do staklorezačke radnje.

Dok su boravili u staklorezackoj radnji on je Ostojiću dok se nalazio u položaju glavom naniže u odnosu na njega (sedeći ili ležeći položaj) naneo najmanje 26 udaraca čekićem i gletom po glavi, usled kojih je preminuo.

Staklorezac, pekar, nestao, ubijen, Filip Gavranović, Nikola Ostojić, Resavska
foto: Marina Lopičić

Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje, i potom se našao po dogovoru, sa I. S. koja je prethodno telefonom inistirala da iste večeri vrati dug njenom drugu od 2.000 evra.

Potom se vratio se do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i ličnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I.S, koja ga je i dalje cekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra.

U torbici se nalazilo oko 5.000 evra. Ostatak novca, torbica i telo oštećenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine, a do pronalaska tela okrivljenog se postupalo pri prijavi o njegovom nestanku, podseća sud.

Filip Gavranović, Nikola Ostojić, Ubistvo
foto: Marina Lopičić

Ovaj slučaj pratili su svi beogradski mediji. Situacija je postala dramatična kada je tokom potrage za Ostojićem policija uspela da locira signal njegovog mobilnog telefona. Na lokacije gde je poslednji put registrovan išla je njegova supruga i do tamo ju je vozio upravo Gavranović.

Kasnije je utvrđeno da je nakon zločina, Gavranović Ostojićevu torbicu i mobilni telefon bacio u kontejner koji su đubretari odneli i kuda su se oni kretali tuda je signal pokazivao Ostojićev telefon što je u tom trenutku i policiju i njegovu porodicu dovelo u zaveru da je živ i da menja lokacije...

1 / 18 Foto: Kurir

Nažalost, nekoliko dana kasnije, policija je posumnjala da njegov najbolji prijatelj, koji se danima čudno ponašao, nešto krije, pa je polciija upala u njegov lokal. Šok je nastupio kada su u njemu pronašli Nikolino telo prekriveno tepisima i ramovima za ogledala.

U tom trenutku u Resavskoj je zavladao muk. Nikolina supruga, stajala je preko puta ulice i u šoku gledala kako iz radnje njihovog porodičnog prijatelja policija iznosi njegovo telo...

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track