Najnovije vesti

STAKLORESCU 30 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO PRIJATELJA: Evo zbog koje olakšavajuće okolnosti nije dobio punih 40 GODINA
Foto: Privatna Arhiva

Presuda

STAKLORESCU 30 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO PRIJATELJA: Evo zbog koje olakšavajuće okolnosti nije dobio punih 40 GODINA

Crna Hronika

Staklorezac Filip Gavranović osuđen je u Višem sudu u Beogradu na dugogodišnju kaznu jer je u novembru 2017. u svojoj radnji u Resavskoj ulici usmrtio Nikolu Ostojića (36) iz koristoljublja
 

Staklorezac Filip Gavranović (33) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog toga što je 3. novembra 2017. u svojoj radnji u Resavskoj ulici u centru Beograda ubio prijatelja Nikolu Ostojića (36). Sud je utvrdio da je najboljeg druga ubio iz koristoljublja, zbog novca koji je uzeo od njega.

- Maksimalna zaprećena kazna je 40 godina zatvora, sud je cenio sve otežavajuće i olakšavajuće okolnosti, to što nije osuđivan, kao i način na koji je krivično delo izvršio, njegovo ponašanje posle zločina, ali i to što mu je pokojni bio jako bliska osoba - rekla je sudija Ksenija Majić u obrazloženju presude i dodala da se od Gavranovića oduzima 4.690 evra i 50.000 dinara, koliko je kod njega pronađeno.

foto: Marina Lopičić

Očekivao veliku kaznu

Izricanje presude, kom su prisustvovale i supruga i sestra pokojnog Nikole Ostojića, Gavranović je pratio mirno.

- Delovalo je da je svestan i spreman na dugogodišnju robiju. Saslušao je bez reči, pre nego što mu zatvorski stražari ponovo stavili lisice i izveli ga iz sudnice - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su i najbliže rođake pokojnog bez reči slušale ono što je sudija govorila.

Filip Gavranović, podsetimo, na prvom suđenju priznao je zločin i pokajao se, ali je tvrdio da prijatelja nije ubio zbog novca.

- Kriv sam što Nikola više nije živ. Družili smo se, prvo smo bili najbolje komšije, a onda smo postali i najbolji prijatelji - ispričao je tada pred sudom Gavranović tvrdeći da je zločin koji je potresao Srbiju bio „nesrećan splet okolnosti“ i da je to uradio jer ga je Nikola vređao, ali sud to nije prihvatio.

Glumio prijatelja

On je pred sudom priznao i da je s Nikolinom suprugom Verom išao u policiju da prijavi nestanak prijatelja kog je ubio u svojoj radnji.

- Glumio je prijatelja i učestvovao s nama u potrazi - potvrdila je i supruga pokojnog Nikole, koja je kao prvi svedok saslušana pred sudom.

Žrtva Nikola Ostojić
Žrtva Nikola Ostojićfoto: Privatna Arhiva

ZLOČIN U CENTRU BEOGRADA SAKRIO LEŠ U STAKLOREZAČKOJ RADNJI

Zločin u staklorezačkoj radnji, koja je bila u vlasništvu Filipa Gavranovića, dogodio se 3. novembra 2017. godine, ali je on radnju zatvorio i leš skrivao u njoj.

U međuvremenu, Ostojićeva porodica, koja je držala pekaru u istoj ulici, prijavila je njegov nestanak, a u potrazi za Nikolom učestvovao je i sam Gavranović.

- Da nešto nije u redu i da se osuđeni čudno ponaša, prva je primetilla Gavranovićeva supruga Ivana. Iako se pred njim pravila da je sve u redu, prijavila je svoje sumnje policiji, koja je potom, dva dana posle zločina, telo pronašla u staklorezačkoj radnji, sakriveno u tepihu - podseća sagovornik Kurira i dodaje da se supruga tokom suđenja razvela od Gavranovića.

Kurir.rs, Jelena Spasić/ Foto: Privatna Arhiva,  Marina Lopičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...