OVO JE ŽANDARM KOJI JE UHAPŠEN ZBOG ORUŽJA: Bio u mirovnoj misiji na Haitiju, kolege ne veruju da ima veze sa kriminalom!
Foto: Privatna Arhiva

niš

OVO JE ŽANDARM KOJI JE UHAPŠEN ZBOG ORUŽJA: Bio u mirovnoj misiji na Haitiju, kolege ne veruju da ima veze sa kriminalom!

Crna Hronika -

Pripadnici MUP, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, juče uhapsili su pomoćnika komandanta Odreda Žandarmerije u Nišu V. I. (42) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

osumnjičeni
osumnjičenifoto: Privatna Arhiva

- Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole su, po naredbama Osnovnog suda u Nišu i Osnovnog suda u Aleksincu, izvršili pretres stana i službene prostorije koju osumnjičeni koristi u Nišu i pronašli više od 5.400 komada municije različitog kalibra, pet tromblonskih trenutnih mina, osam šok bombi, ručnu bombu i pištolj na kojem je izbrisan serijski broj - navodi MUP i dodaje da je pomoćniku komandanta određeno zadržavanje do 48 sati, te da će biti priveden Višem tužilaštvu u Nišu.

Kako Kurir saznaje od kolega uhapšenog V.I., on je iskusni pripadnik Žandarmerije, kao i da je 2010. godine sa još četvoricom kolega 12 meseci proveo u mirovnoj misiji u Haitiju nakon što su ovu karipsku zemlju zadesili zemljotres i kolera.

- Kada se vratio 2011. ustrojen je Prvi odred za brze intervencije, a na čijem je čelu bio V.I., inače specijalista padobranstva sa više od hiljadu skokova - rekao je izvor:

- Oružje koje je nađeno kod njega najverovatnije je oružje koje jednostavno nije razdužio, jer je bio previše opušten u poslu. Niko ne sumnja da je on umešan u bilo kakve kriminalne aktivnosti - tvrde izvori bliski uhapšenom žandarmu.

Kurir.rs/ M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track