BRUTALNO PRETUČENA ŽENA IZ ZABLAĆA TRAŽI IZUZEĆE TUŽITELJKE: Tvrdi da se oseća poniženo posle dešavanja na sudu
Foto: RINA, Nikola Anđić

BRUTALNO PRETUČENA ŽENA IZ ZABLAĆA TRAŽI IZUZEĆE TUŽITELJKE: Tvrdi da se oseća poniženo posle dešavanja na sudu

Crna Hronika -

Nakon incidenta koji se ove nedelje dogodio u Osnovnom sudu u Čačku tokom kojeg su se sukobile tužiteljka i advokatica Nikolije V. (30) koju je muž zverski pretukao pre pet meseci i žrtva nasilja u porodici koje Srbija skorije nije videla, rešila je da se aktivnije uključi u sudski proces.

Naime, pored njene advokatice i ona je odlučila lično da podnese zahtev da se zamenica tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku Jasmina Lazović udalji iz daljeg procesa.

- Protiv tužiteljke ću i ja podneti zahtev za njeno izuzeće. Protiv ovakvog njenog ponašanja a pre svega nepostupanja pisaću pritužbe na rad. Obraćaću se kome god trebalo samo da ovo što se meni dogodilo ne prođe nekažnjeno - kaže Nikolija dodajući da sve što se proteklih dana dešavali u Osnovnom sudu u Čačku doživljava kao poniženje.

Inače, glavni pretres koji je trebalo da bude održan u utorak je odložen, jer se na suđenju nisu pojavili veštaci medicinske struke koji treba da cene uračunljivost zlostavljača G.V. Međutim, pre nego što je to sudija uopšte i kontatovao, advokatica i tužiteljka su se verbalno sukobile, pretvarajući sudnicu u poligon za "svoj lični rat".

Podsećamo, Nikoliju je suprug zverski pretukao početkom avgusta nanevši joj povrede koje su u optužnici navedene na nepunoj stranici lista formata A4.

U ispovesti za Kurir žrtva nasilja je s ogorčenjem konstatovala da je razočarana visinom kazne nasilnku od četiri i po godine zatvora, kao i činjenicom da umesto podrške, ona trpi poniženje sistema u vidu tražene kazne.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track