07:09

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI! LJUDI, OSVESTITE SE I POGLEDAJTE OVO: Oni su MRTVI, a pre nego što nagazite na gas setite se ovih PRIZORA!

dAMIR OKANOVIĆ UPOZORIO I POKAZAO ZAPISE TRAGEDIJA U SAOBRAĆAJU

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI! LJUDI, OSVESTITE SE I POGLEDAJTE OVO: Oni su MRTVI, a pre nego što nagazite na gas setite se ovih PRIZORA!

Crna Hronika -

U saobraćajnim nezgodama poginulo je čak 16 osoba za pet dana, a tokom decembra je među poginulima čak 12 osoba mlađih od 24 godine, pokazuju zvanični podaci Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovo je bila tema emisije "Usijanje" na Kurir televiziji gde je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju, govorio o uzrocima ove crne statistike, a kao glavni izdvojio je nenošenje pojasa tokom vožnje.

Okanović je ustupio za emitovanje i uznemirujuće snimke koji slikovito pokazaju fatalan ishod nenošenja pojasa.

Učesnici emisije podsetili su na čuveni slogan iz kampanje sprovedene u Velikoj Britaniji "što više krvi na televiziji, manje krvi u životu".

usijanje
foto: Kurir televizija

- Ovde vidimo vozača automobila koji je smrtno stradao. Ovde je došlo do čeonog sudara, kao što se vidi staklo je neoštećeno. Ovog nesrećnog mladića ništa nije prignječilo, preseklo, probolo čak se ne vide spoljašnje povrede. Ovaj mladić je stradao zato što nije nosio pojas. Prilikom čeonog sudara nastavio je da se kreće ka instrument tabli, udario je grudnim košem i on je po svemu sudeći umro od unutrašnjeg krvarenja. Da je nosio pojas, prošao bi sa lakšim povredama - objasnio je Okanović.

usijanje
foto: Kurir televizija

- Ovde je suvozač smrtno stradao. Obratite pažnju na instrument tablu, ona nije oštećena, A stub je na svom mestu, vrata su se otvorila bez asistencije vatrogasca a suvozač je stradao. Opet ne vidimo krv, ne vidimo spoljašnje povrede. Ovde imamo isti slučaj, suvozač nije bio vezan. Došlo je do povrede unutrašnjih organa. Da je pojas bio vezan, ova osoba bi bila živa - rekao je Okanović.

usijanje
foto: Kurir televizija

- Ovaj automobil se sudario sa kombijem. Brzina ove alfe bila je 50km/h. Obratite pažnju na vetrobransko staklo, ne vide se nikakva oštećenja. Vozač koji je bio sam u vozilu bio je vezan. Vozač je preživeo, izašao je iz automobila nakon sudara bez ikakvih povreda - kaže Okanović.

usijanje
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.Lekić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:09

DAMIR OKANOVIĆ: Saobraćajne nezgode glavni uzrok za SMRT MLADIH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja