CRNOGORSKA POLICIJA NA NOGAMA! Potraga za bivšim robijašem Ivanom Vujovićem zbog ZLOČINA U BEOGRADU
Foto: Facebook

pretres

CRNOGORSKA POLICIJA NA NOGAMA! Potraga za bivšim robijašem Ivanom Vujovićem zbog ZLOČINA U BEOGRADU

Crna Hronika -

Crnogorska policija juče je bila na nogama zbog jednog od najtraženijih begunaca Ivana Vujovića. Kako prenose crnogorski mediji, podgorička policija traga za Ivanom Vujovićem, po poternici koju je raspisala srpska vlast zbog pokušaja ubistva Darka Bulatovića u Beogradu 2016. godine.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, policija je juče Vujovića tražila na nekoliko lokacija. Pretresena je i kuća u Donjoj Gorici na osnovu informacije istražitelja da se osumnjičeni tamo nalazi. Izvori iz istrage tvrde da je Vujović pobegao.

Podsetimo, Ivan Vujović, robijaš koji je krajem 2015. godine pobegao iz bjelopoljskog zatvora, gde je služio kaznu od 14 godina zbog ubistva Radomira Savovića u Podgorici 2008. godine.

Na kapiju je došao zbog navodnog telefonskog razgovora, ali je iskoristio nepažnju čuvara i pobegao tako što je sam otključao ulaz zatvora. Vujović, o kojem se ništa nije znalo duže od sedam meseci, pažnju policije na sebe ponovo je skrenuo pucnjavom u beogradskom kafiću "Đura bar", u kojem je 2016. godine ranio Beograđanina Darka Bulatovića (29), sina tadašnjeg direktora fudbalske Superlige Srbije i nekadašnjeg prvog čoveka FK Budućnost Vlade Bulatovića.

U taj kafić je došao sa prijateljima i prema tvrdnjama svedoka, počeo da dobacuje devojkama za susednim stolom. Darko Bulatović je, kako su ispričali očevici, mirno ustao sa svog mesta i pokušao da umiri bahatog Vujovića. Njegov miran ton, međutim, nimalo se nije dopao odbeglom ubici.

- Taj momak je ubrzo izvadio pištolj i pucao u Bulatovića, koji nikada nije bio agresivan. Prijatelji ranjenog mladića potrčali su da ga spasu, a momak koji je pucao iskoristio je metež i pobegao - rekli su svedoci.

Vujović je uhapšen 6. novembra 2016. godine u njemačkom gradu Kleve, u blizini granice sa Holandijom, zahvaljujući podacima koje je crnogorska policija razmenila s kolegama iz inostranstva, između ostalog i sa srpskom policijom.

Vujović je 2011. godine osuđen zbog ubistva Radomira Savovića, koje se dogodilo u blizini zgrade RTCG 7. maja 2008. Presudom Višeg suda u Podgorici 3. marta 2011. godine Vujović je za ubistvo Savovića osuđen na 14 i po godina zatvora. Izdržavanje kazne za ubistvo Savovića je okončao 11. decembra ove godine kad je napustio zatvor u Spužu.

Kurir.rs/Podgorica

bonus video:

00:26

JEZIVO NASILJE U LOZNICI Mladića nokautirali pred devojkom, pa ga onesvešćenog šutirali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja