ŠOK - SNIMCI: Mladić koji liči na nestalog Mateja snimljen kako trči beogradskim ulicama, pa pliva po Savi!
Foto: Kurir, Printscreen

MESTO GDE JE POSLEDNJI PUT VIĐEN

ŠOK - SNIMCI: Mladić koji liči na nestalog Mateja snimljen kako trči beogradskim ulicama, pa pliva po Savi!

Crna Hronika -

Četvrtog dana potrage za nestalim momkom iz Splita, pojavili su se video-zapisi sa nadzornih kamera koje su snimile mlađeg muškarca kako se kreće i ulazi u vodu u blizini lokacije na kojoj se Perišu izgubio svaki trag

Potraga za Matejom Perišom (27) iz Splita, koji je došao za novogodišnje praznike s društvom u Beograd, nestao je u noći između 30. i 31. decembra i dalje se intezivno nastavlja, a juče popodne pojavili su se snimci nastali kobne večeri na kojima se vidi mladić koji opisom podseća na nestalog Splićanina kako trči po gradu, pa ulazi u Savu! Njegov otac Nenad potvrdio je da je reč o Mateju.

Niko ga nije jurio

Matej Periš, mapa kretanja
foto: Privatna Arhiva

Četvrtog dana danonoćne potrage za Perišem, Kurir je dobio snimke momka koji je više od sat vremena trčao Beogradom. Mladić koji odgovara opisu imao je crnu majicu kratkih rukava, farmerke i patike. Na početku video-zapisa može se videti kako mladić trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gde je snimljen oko 1.47 sati gde trči ka Beogradu na vodi.

02:32

Snimci Mateja Pariša pre nestanka

U narednih nekoliko snimaka koji su skinuti sa nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrsnici zaustavlja taksi vozilo i pokušava da uđe u auto.

00:10

Ekskluzivni snimci Mateja Periša pre nestanka

01:01

Matej Periš pliva u reci Savi

Na snimku se može primetiti kako on pokušava da otvori vrata taksija, ali su ona zaključana, pa se ne zna da li je taksista bio zauzet ili nije hteo da ga primi. Nakon toga mladić i dalje nastavlja da trči i prema snimcima koji su nastali u 2.51 može se videti kako ulazi u vodu. Na sledećem snimku vidi se kako neko ili nešto pliva ili pluta Savom, koja je izuzetno brza.

- Prema rečima ispitanih svedoka, očevidaca i taksista, mladića niko nije jurio, već je navodno izgledao kao da je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:

- Po ulasku u reku navodno je prvo plivao leđno, a onda se okrenuo i nastavio da pliva prsno, što se vidi na jednom od snimaka.

Podsetimo, prijatelji Mateja Periša prijavili su njegov nestanak 31. decembra, rekavši da ga nema od 2.30. Kako su pojasnili, bili su u klubu „Gotik“, a njihov drug je otišao da prošeta i više se nije vratio. Od početka mu je telefon nedostupan, a kada su krenuli ka apartmanu, ispostavilo se da on nije uzeo jaknu iz garderobe. On je s društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Otac se nada dobrom

Nenad Periš, koji je u nedelju stigao u Beograd, potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju da je na snimcima njegov sin i da mu to budi nadu da je živ.

- Mogu da potvrdim da je na objavljenim snimcima zaista moj sin, i to i na onima u gradu gde trči i traži taksi, kao i na onima kako pliva u vodi. Samo znam da se u klubu ništa pogubno nije događalo po njega, ali još uvek ne možemo da rekonstruišemo šta se događalo posle i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno - rekao je on za Slobodnu Dalmaciju i dodao:

- Kada sam dolazio u Beograd, imao sam loš osećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vreme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošla su četiri dana već, ali ne kopne.

On je pojasnio da ronioci nisu angažovani jer je Sava duboka četiri do pet metara, te da ne može da se ogradi.

- Nije bilo informacije s brodova da je potrebno angažovanje ronilaca. Pohvaljujem sve ljude zbog gostoprimstva i srdačnosti ovde u Beogradu, kao i policiju, koja ozbiljno radi svoj posao - rekao je Periš.

Tokom jučerašnjeg dana potraga se intenzivno nastavila. Rečna policija je tokom dana patrolirala i zaustavljala se u određenim delovima reke ili kod brodova ili splavova kako bi obavila pretragu.

- Patrola Rečne policije je išla i do Pančevačkog mosta, tako da je potraga proširena i na reku Dunav. Sva raspoloživa sredstva su u službi potrage - kaže sagovornik i objašnjava da su policajci s lampama mladića tražili i tokom noći po parkiranim plovnim objektima.

U potragu za mladićem krenula je i služba iz Starog grada.

- Jutros je u potragu za mladićem krenula i patrola za vanredne situacije opštine Stari grad. Takođe, veliki broj ljudi je odlučan da se priključi potrazi - kaže naš sagovornik.

- Dosadašnja istraga je pokazala da mladići nisu imali problema u klubu, celo veče su pili vino i viski i zabavljali se.

Reagovao predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da ima detalja u vezi sa nestalim Splićaninom.

- Jutros sam dobio informacije o momku iz Splita, Mateju... Ima tu detalja, da vam sad ne govorim, to će policija, ali suštinski, zasad nema rešenja. Nadam se da će naši organi pronaći mladića, pre svega zbog njega i njegove porodice! Naša policija i naši organi zaista sve rade. Oni već imaju neku skicu onog što je moglo da se dogodi, ali treba još mnogo napora, truda, rada da tog mladića pronađemo - rekao je predsednik.

Melinda Vitez
foto: Kurir
Naslovna 4.1.2022.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

VLADIKA ATANASIJE RAKITA PRVI PUT O SUSRETIMA SA ĐINĐIĆEM

Bio je mnogo tužan dok sam mu pričao o teškoćama Srba na Kosovu i Metohiji! VOLEO JE CRKVENO POJANJE

POSLE STRAVIČNOG UBISTVA U SOMBOR

Majka i ćerke sahranjene u istoj raki, otac monstrum počivaće na drugom groblju

JEZIVO SVEDOČENJE PRETUČENE ŽENE

Muž me je davio, prebijao i zaključavao u stan!

U HOLIVUDU KEVINA SPEJSIJA ZOVU DEMON KOJI VOLI DA PIPKA,

Ali mu to neće smetati da odigra Tuđmana

AUTOBIOGRAFIJA MIRE FURLAN STIŽE NA GODIŠNJICU SMRTI

Potresnu ispovest pisala pred kraj života i posvetila suprugu i sinu Marku

NE PROPUSTITE

DANAS UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURIR POKLON STARS

poklon
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir danas poklanjaju svim čitaocima dodatak Stars.

U dodatku Stars moći ćete da pročitate:

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

Stars Naslovna
foto: Kurir

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track