BOŽE DRAGI SAMO DA MU SE NEŠTO NIJE DESILO: Sulude teorije Instagram prijatelja nestalog Splićanina, pominju i da je ubijen?!
Foto: Printscreen

društvene mreže

BOŽE DRAGI SAMO DA MU SE NEŠTO NIJE DESILO: Sulude teorije Instagram prijatelja nestalog Splićanina, pominju i da je ubijen?!

Crna Hronika -

Živi bogovski, ne očekuj ništa! Ovo piše na Instagram profilu Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beton hali u Beogradu, gde je s društvom došao zbog novogodišnjih praznika.

Na društvenoj mreži Instagram može se videti da je Matej Periš pre nego što je nestao putovao. Ima fotografije iz Češke, Holandije i vidi se da je bio u društvu kao i ovog puta kada je došao u Srbiju. Takođe, ima raznih komentara u vezi Periše gde su njegovi pratioci primetili i da se povećao broj njegovih pristalica u roku od jednog dana sa 442 na 444, gde su oni polemisali da li to znači da je on aktivan na ovoj mreži.

Matej Periš
foto: Društvena Mreža

- Ukoliko je nakon trčanja ušao u vodu tu nema spasa. Samo treba žuč da mu pukne da bi isplivalo telo što može da potraje, jer je vreme hladno - jedan je od komentara, dok drugi glasi:

- Kad se vratiš slobodno zahvali svojim prijateljima što su uz tebe! Niti jedan nije izašao pred medije i rekao šta i kako je bilo, niti jednom se ne znaju inicijali, a kamoli ime i prezime. Na snimcima se čuje dalmatinski naglasak očito tvojih prijatelji i oni znaju šta je bilo. Neka ih kazni bog!

Matej Periša
foto: Drustvene Mreže

Ima i komentara "samo da si živ", "nadamo se srećnom kraju", "daj bože da te nađu i da si živ i zdrav".

Međutim, ima i onih teorija koje su potpuno sulude. Matejini pratioci navode da je on možda otet i ubijen jer je Beograd opasan grad?!

- Brate ako ga nisu našli, teško će... Priča se da su ga ubili i sakrili telo. Puno je manjina u Srbiji ko zna - piše u suludom komentaru, dok drugi odgovara:

- Brate, hajde da ne nagađaš na takav način. Ko nije iz Beograda ne može da pričao o tome, priča se da je Beograd džungla, pun ovakvih i onakvih ljudi, ali ko se po tom istom gradu kreće svakodnevno zna se da nije tako, jako se retko može desiti da neko bira rendom ljude i da učini nešto.

Matej Periš
foto: Društvene mreže

Na Matejinom profilu mogu se videti i video-zapise na kojima skače u more, kupa se, ide na stadio s društvom, kako uživa.

matej periš
matej periš foto: Društvene mreže

Podsetimo, prijatelji Mateja Periša prijavili su njegov nestanak 31. decembra, rekavši da ga nema od 2.30. Kako su pojasnili, bili su u klubu Gotik, a njihov drug je otišao da prošeta i više se nije vratio. Od početka mu je telefon nedostupan, a kada su krenuli ka apartmanu, ispostavilo se da on nije uzeo jaknu iz garderobe. On je s društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

mapa gde je sve matej periš bio u noći nestanka
mapa gde je sve matej periš bio u noći nestankafoto: Privatna Arhiva

Inače, Kurir je juče dobio snimke momka koji je više od sat vremena trčao Beogradom. Mladić koji odgovara opisu imao je crnu majicu kratkih rukava, farmerke i patike. Na početku video-zapisa može se videti kako mladić trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gde je snimljen oko 1.47 sati gde trži ka Beogradu na vodi. U narednih nekoliko snimaka koji su skinuti sa nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrsnici zaustavlja taksi vozilo i pokušava da uđe u auto. Na snimku se može primetiti kako on pokušava da otvori vrata taksija, ali su ona zaključana, pa se ne zna da li je taksista bio zauzet ili nije hteo da ga primi. Nakon toga mladić i dalje nastavlja da trči i prema snimcima koji su nastali u 2.51 sat može se videti kako ulazi u vodu. Na sledeđem snimku vidi se kako neko ili nešto pliva ili pluta Savom koja je izuzetno brza.

nenad periš, otac nestalog mladića iz splita
nenad periš, otac nestalog mladića iz splitafoto: Ana Paunković

Da je mladić sa snimaka potvrdio je Matejin otac Nenad Periša, koji je naveo da njegov sin trči, ali da nije onaj mladić koji ulazi u Savu i pliva.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:32

Snimci Mateja Pariša pre nestanka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track