MOJA SREĆA, MOJE SRCE I PONOS: Godinu dana od teške nesreće u Nišu, cveće i sveće na mestu gde su poginuli mali Andrej i Dejan
Foto: Kurir.rs/M.S.

tuga

MOJA SREĆA, MOJE SRCE I PONOS: Godinu dana od teške nesreće u Nišu, cveće i sveće na mestu gde su poginuli mali Andrej i Dejan

Crna Hronika -

Moja sreća, srce moje i ponos moj najveći. Dok god budem ovde silno ćeš mi nedostajati. Mama. Ovo su reči ispisane na ploči koje su zajednički postavile na mestu strašne tragedije koja se zbila pre godinu dana, 4. maja kada su poginuli mali Andrej P. (12) i niški sindikalac, otac troje dece Dejan I. (48). Saobraćajnu nesreću je oko pola deset uveče izazvao N.S. (20).

Andrej Prekljušaj, Dejan Ilić, Niš, godinu dana
foto: Kurir.rs/M.S.

Na Dejanovoj strani ploče uklesano je: "Tamo gde sada lišće zeleni, gde prvi cvet se s prolećem javi, nećemo tugo šetati više. Ostaćemo sjaj u travi. Tvoji najmiliji"

- Sve se u trenutku proimenilo za nas. Ništa, ni Nova godina, ni slava ni Božić nisu isti bez Dejana u našem domu. Sve nam je nekako teže i teže. Svi su govorili, vremenom će nam biti lakše, ali nije. U početku smo bili u šoku, i obaveze i tako, ali sada kako vreme odmiče, vidimo koliko nam strašno nedostaje Dejan. Mali Teodor je u prvi razred pošao bez oca, sad ga je sustigla istina, ponekada zaplače, traži oca. Mi smo prošle subote sa Andrejevom majkom postavili spomen ploču. Ne daj bože nikoga da ovo zadesi, tek se vidi tada kolika je tuga kada se susretne sa ovakvom tragedijom - rekla je Sonja Ilić, supruga Dejanova danas dok je palila sveće na mestu tragedije na Bulevaru Medijana u Nišu.

Te noći je padala kiša, a N.S. je išao po dve maloletne drugarice. Veštaci su zaključili da je išao brzinom od 131 kilometar na sat, mada se sumnja da je brže vozio. Njemu je "audi kvatro" proklizao u jednom trenutku tako da mu se zadnji deo s kolovoza zaneo i krenuo prema trotoaru. Od siline, udarivši o trotoar, kako je objasnio Dejanov prijatelj i svedok Dragan O., auto je poleteo i zadnjim delom udarao šetače, a mali Andrej i Dejan su išli jedan iza drugog. nemanja Stamenković je za to što je usmrtio dete i Nišliju dobio sedam godina zatvora.

Andrej Prekljušaj, Dejan Ilić, Niš, godinu dana
foto: Kurir.rs/M.S.

- Meni je i osam godina malo, a toliko je propisano. Ja bi za tu bahatost dala 20 godina da više niko ne doživi ono što ja doživljavam. Najteže je kada izgubite dete - rekla je ranije Aleksandra K., majka malog Andreja.

1 / 5 Foto: Kurir.rs/M.S.

Od siline udarca, mali Andrej je odbačen preko ograde vodovoda, a N.S. je po rečima svedoka telefonirao, bio je uplašen, ali tada je bilo kasno.

Porodice, ali i mnogi ljudi koji saučestvuju u bolu porodica su danas došli da zapale sveće na mestu tragedije.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track