POŽAR U MLADENOVCU: Izgoreo muškarac, a deca ostala bez doma
Foto: Privatna Arhiva

stravičan požar

POŽAR U MLADENOVCU: Izgoreo muškarac, a deca ostala bez doma

Crna Hronika -

Usred noći je buknula jedna trošna kuća, a vatra se brzo proširila na još tri, tako da je četirti porodice izgubilo krov nad glavom

U stravičnom požaru koji je pre četiri dana buknuo u nehigijenskom naselju u Mladenovcu izgoreo je Miodrag Milanović (72), a četiri porodice sa decom ostale su bez krova nad glavom, na ulici.

Jedna od porodica koja je ostala na ulici je i porodica devojčice Gabrijele Rešani, za koju se preko fondacije "Budi human" skluplja pomoć za lečenje.

Mladenovac, požar
foto: Privatna Arhiva

- Gabrijelina majka, kao samohrani roditelj, trenutno nije u mogućnosti da sama finansira lečenje - kaže izvor i dodaje da malena Gabrijela ima oštećenje sluha 100 odsto i da ne može da govori.

Prema rečima A. R., kojoj je izgorela trošna kuća, vatra je buknula kod komšije oko dva sata iza ponoći i brzo se proširila.

sve im izgorelo
sve im izgorelofoto: Privatna Arhiva

- Spavali smo i odjednom sam čula komšiju kako viče. Uspeli smo nekako da izađemo napolje, u spavaćicama i gaćama, i izvedemo decu, a četiri kuće su potpuno izgorele pred našim očima. Sve je pretvoreno u pepeo i dim - kaže potresena A. R.

Ona se zahvalila komšiji koji ih je spasao sigurne smrti.

sve izgorelo
sve izgorelofoto: Privatna Arhiva

- Da nas nije probudio, svi bismo pogoreli u svojim krevetima. Moje starije dete se povredilo, iseklo je nogu, jer je boso istrčalo iz kuće - prepričava dramu naša sagovornica i dodaje da se sa sigurnošću ne zna šta je dovelo do požara, ali da se pretpostavlja da su u pitanju neispravne instalacije.

Mladenovac, požar
foto: Privatna Arhiva

- Struje i dalje nema, kablovi su oštećeni, a najgore od svega je što smo mi sada sa decom ostali na ulici - kaže.

(Kurir.rs/J. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track