NOVA ZAPLENA KOKAINA U CRNOJ GORI: Pola tone droge bilo skriveno u bananama, na paketima bile dve oznake
Foto: Facebook / Prava Crna Gora

istraga

NOVA ZAPLENA KOKAINA U CRNOJ GORI: Pola tone droge bilo skriveno u bananama, na paketima bile dve oznake

Crna Hronika -

Više od pola tone kokaina skrivenog u kutijama banana koje su stigle iz Latinske Amerike, zaplenjeno je juče u magacinu kompanije "Voli" u Zeti u Crnoj Gori.

Kako prenosi list Pobjeda, za sada niko nije uhapšen, niti je saopšteno kolika je vrednost droge. Navodno, zaposleni u magacinu su pozvali policiju kada su u kutijama s bananama videli pakete na kojima su bile oznake "S.R.B." i "R. S. B."

- Još uvijek nije poznato ko stoji iza ove pošiljke i kako je dospela do prostorija kompanije "Voli", a policija će uzeti izjave od više osoba i uz saradnju sa međunarodnim partnerima prikupiti dokaze i informacije koje su potrebne da se ovaj slučaj zaokruži - prenosi crnogorski Dan.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je do kasno u noć uzimala izjave od zaposlenih.

Marina Krstović, kokain, Budo Krstović, Budimir Budo Krstović, Budo Banana
foto: Printscreen/Youtube/Dan

Navnodno, tovar banana sa kokainom u Crnu Goru stigao je 2. januara a deset dana kasnije utovaren je u kamione i prebačen u magacin.

- Kontigent banana naručen je preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i radi u Sloveniji - otkrili su crnogorski mediji.

Podsetimo, krajem avgusta, takođe u magacinu u Zeti policija je zaplenila rekordnu količinu kokaina od 1,4 tone takođe skrivenog u tovaru banana. Posle velike zaplene, uhapšeni su Budimir Krstović, uvoznik južnog voća i njegova ćerka Marina.

Oni su negirali navode tužilaštva da su znali da je sa bananama u njihovo skladiše iz Ekvadora stigao i kokain, ali je protiv njih pokrenuta istraga i oni su i dalje u pritvoru.

Kurir.rs/E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track