UBILA MAJKU, PA JE BACILA U ŠAHTU I ZATRPALA: Protiv Divne osumnjičene za jezivi zločin u Bečeju odložen glavni pretres
Foto: Kurir Televizija, Facebook Printscreen

suđenje

UBILA MAJKU, PA JE BACILA U ŠAHTU I ZATRPALA: Protiv Divne osumnjičene za jezivi zločin u Bečeju odložen glavni pretres

Crna Hronika -

Glavni pretres u postupku koji se vodi protiv Divne M. (24) iz Bečeja, okrivljene da je ubila majku Danicu M. (58), ponovo je odložen, a sledeći je zakazan za 3. mart, piše Dnevnik.

Viši sud u Zrenjaninu je od zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva zaprimio predlog za izricanje mere bezbednosti protiv okrivljene Divne M, zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično delo ubistva, a ta mera se odnosi na obavezno psihijatrijsko lečenje okrivljenje i njeno čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, navodi Dnevnik.

Zločin, zbog kog se sudi okrivljenoj, dogodio se neutvrđenog dana, u januaru prošle godine, u večernjim časovima, u porodičnoj kući u Bečeju.

Brutalno usmrćena Danica M.
Brutalno usmrćena Danica M.foto: Printscreen/Facebook

Nakon što se posvađala s majkom, ćerka ju je fizički napala i više puta je pesnicama udarila po glavi i stezala oko vrata. Usled povreda, napadnuta žena je preminula na licu mesta. Divna je, potom, majku izvukla iz sobe i bacila u šaht pored kuće, zatrpala peskom, ciglama i granjem, a leš je tamo pronađen 16. marta prošle godine. Inače, u trenutku zločina Divna M. je bila trudna.

Zločin je otkriven nakon što je Daničina starija ćerka prijavila policiji nestanak majke 1. marta. Ona je oglašavala nestanak majke i na društvenim mrežama i u lokalnim medijima.

- Moja majka je nestala pre mesec i više dana. Od tada joj se gubi svaki trag, niko je nije ni video, niti se čuo s njom. Njen mobilni telefon već nedeljama nije dostupan - pisala je tada starija ćerka.

Mesto gde je pronađeno telo Danice M.
Mesto gde je pronađeno telo Danice M.foto: Kurir Televizija

Pripadnici MUP su se odmah nakon prijave nestanka dali u potragu.

- Policija je već neko vreme tragala za Danicom jer je njena starija ćerka, koja živi u Leskovcu, prijavila da ne može da stupi u kontakt s majkom i da joj se već duže vreme ne javlja. Zbog te prijave policija se i raspitivala po komšiluku da li je neko video Danicu. Nikome od nas nije palo na pamet da je Divna mogla da počini ovakav zločin - kazao je nakon otkrivanja leša za „Dnevnik" jedan meštanin Bečeja.

Prema nezvaničnim informacijama, kada je počela potraga za Danicom, Divna je pričala kako se ona, navodno, udala. Takođe, ugasila je i najnoviji nalog na društvenim mrežama, što je dodatno pobudilo sumnju. Inspektorima je bilo sumnjivo i to što je koristila majčinu platnu karticu, budući da je govorila da se majka preudala i odselila.

(Kurir.rs/ Dnevnik.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track