BUDO BANANA ZA KAUCIJU NUDI DVA MILIONA EVRA! Pre bih se ubio nego što bih svom detetu dao da prodaje drogu!
Foto: Youtube prtscr / Dnevne novine Dan

kokain

BUDO BANANA ZA KAUCIJU NUDI DVA MILIONA EVRA! Pre bih se ubio nego što bih svom detetu dao da prodaje drogu!

Crna Hronika -

Budimir Krstović, zvani Budo Banana, i njegova ćerka Marina Krstović ponudili su jemstvo od ukupno dva miliona eura, u zamenu za puštanje iz pritvora u kom su od avgusta, zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1,2 tone kokaina koji je pronađen u tovaru banana u njihovom magacinu u Zeti. Kako je za portal Dan izjavio njihov branila, advokat Dragoljub Đukanović, o tom predlogu Viši sud u Podgorici tek treba da odluči.

Podsetimo, na ročištu za kontrolu optužnice Krstovići su negirali da imaju bilo kakve veze sa švercom kokaina.

kokain, Voli, banane
foto: Facebook / Prava Crna Gora

- Jemstvo su ponudili u vrednim nekretninama i ponudili da im sud izrekne meru zabrane napuštanja stana uz nanogicu, oduzimanje putnih isprava kao i redovno javljanje policiji - preneli su crnogorski mediji.

Budimir Krstović pred sudom je navodno izjavio da je ceo slučaj zbog kog su on i ćerka u pritvoru pokrenut da bi se napravila policijsko-politička priča. Zatražio je i da se njegov slučaj uporedi sa nedavnom zaplenom kokaina u magacinu trgovinskog preduzeća "Voli", ističući da mu se desila potpuno ista situacija kao njegovom prijatelju Draganu Bokanu.

Bokan, u čijem je magacinu takođe u bananama pronađeno pola tone kokaina, podsetimo, nije priveden.

Dragan Bokan, Voli, banane, kokain
foto: Facebook / Prava Crna Gora, Starsport

- Saznao sam da sam bio pod merama tajnog nadzora godinu i po dana zbog poslovne saradnje sa firmom u Holandiji. Devedeset odsto ljudi zna da ja nemam veze sa ovim krivičnim delom. Policija mene pita da li na nekoga sumnjam, a ja ni sa kim nisam popio kafu, niti pozvao telefonom, nisam iz tog miljea. Na moju sreću, nikada nisam ni video kokain. Tražim da se moj slučaj uporedi sa slučajem "Volija" i da se utvrdi da ni ja ni Bokan nemamo nikakve veze sa drogom. Smatram da je ovo meni namešteno radi policijsko - političke priče. A vidi se da je isti slučaj i sa "Volijem". Pre bih se ubio nego što bih svom detetu rekao da se bavi prodajom droge - rekao je, kako prenose Vijesti, Budimir Krstović.

Inače, Budimir Krstović je u sudu naveo i da je na rasvetljavanju postupak koji je pokrenut protiv njega i ćerke angažovao detektive koji su ranije radili za američku agenciju za borbu protiv droge (DEA).

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja