GODIŠNJICA UBISTVA VOĐA ŠKALJARACA U ATINI: Otkriveno ko su nalogodavci ubistva Dedovića i Stamatovića
Foto: printscreen Proto thema, Printscreen Star.gr, Privatna Arhiva

likvidacija

GODIŠNJICA UBISTVA VOĐA ŠKALJARACA U ATINI: Otkriveno ko su nalogodavci ubistva Dedovića i Stamatovića

Crna Hronika -

Grčki i srpski istražitelji navodno su prikupili dokaze koji Veljka Belivuka i kavački klan dovode u vezu sa zločinom u restoranu

Ubistvo Igora Dedovića, koji je važio za jednog od vođa škaljarskog klana, i njegovog bliskog saradnika Stevana Stamatovića na današnji dan pre dve godine u jednom restoranu u Atini do danas nije rešeno, ali istražitelji sumnjaju da iza njega stoje kavački klan i pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Pucnjava

Zločin se, podsetimo, dogodio 19. januara 2020, dok su Dedović i Stamatović večerali sa suprugama i decom. U restoran su ušetala četiri muškarca. Prišli su stolu, rasporedili se oko njega, izgovorili nekoliko reči na srpskom jeziku, a potom otvorili vatru.

Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere.

Veljko Belivuk, Nikola Vušović Džoni, Stevan Stamatović, Igor Dedović, Atina likvidacija
foto: Kurir

- Ubice su, prema opisu očevidaca, izgledale kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli - ispričali su grčki istražitelji. Istražitelji iz Grčke i Srbije od prvog dana do danas navodno zajedno rade na tom slučaju. Informacije koje se, prema nezvaničnim informacijama, još uvek proveravaju jesu da su među četvoricom napadača bili Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, inače blizak Veljku Belivuku i kavačkom klanu, kao i Ljubomir Lainović, sin ubijenog Branislava Lainovića Dugog.

Inače, posle zločina u Atini nestao je Lainović, a spekuliše se da je i on brutalno ubijen. - Iako ubistvo u Atini zvanično nije rešeno, gotovo da se zna ko su i naručioci i organizatori i izvršioci. Postoji dovoljno dokaza da je likvidaciju u Atini organizovao vođa "kavčana" Radoje Zvicer, koji je u bekstvu, i da je nalog da se Dedović i Stamatović ubiju dao Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Zasad, na osnovu iskaza svedoka i drugih dokaza, proverava se da li je Nikola Vušović, zvani Džoni i Ćopavi, jedan od četvorice ubica. Naime, poznato je da Vušović ima poteškoće prilikom hodanja još od metka koji je u njega svojevremeno ispalio Lazar Vukićević, kog je Belivukov klan ubio u kući u Ritopeku - objašnjava izvor iz istrage i podseća da je svedok iz restorana ispričao da je jedan od egzekutora ćopao. Belivuk je, navodno, u to vreme boravio u Atini.

Proslava

Istražiteljima je skrenuo pažnju i na to što su u vreme prve godišnjice ubistva, u januaru prošle godine, Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković boravili u Kotoru, kao gosti vođe "kavčana" Radoja Zvicera.

Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, Marko Miljković
foto: MUP Srbije

- U kući Zvicera, kod kog su navodno otišli na babine jer mu se rodilo dete, slavilo se, pevala je Jadranka Barjaktarović. Navodno, reč je o proslavi slave, koja je samo dan posle likvidacije, ali upoznati tvrde da su slavili i krsnu slavu, ali i godišnjicu likvidacije - otkrili su ranije izvori. Podsetimo, po povratku iz Crne Gore, krajem januara, Belivuk i Miljković su bili privedeni na aerodromu "Nikola Tesla", a lisice su im konačno stavljene 4. februara, otkad su u pritvoru.

Kurir.rs / E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track