BORINA ŽENA POPILA VELIKU DOZU LEKOVA: U istoj zgradi sa koje se bacio sin Sandre Rašković Ivić ubila se i Đorđevićeva supruga
Foto: Kurir, Printscreen/Facebook

jezivo

BORINA ŽENA POPILA VELIKU DOZU LEKOVA: U istoj zgradi sa koje se bacio sin Sandre Rašković Ivić ubila se i Đorđevićeva supruga

Crna Hronika -

Vest da je Jovan Ivić, sin političarke Sande Rašković Ivić, jutros izvršio samoubistvo skokom sa petog sprata, uznemirila je javnost. Ispostavilo se da on nije jedini stanar zgrade u ulici 27 marta broj 39 koji je počinio suicid, već da je među njima i Dragana Đorđević, bivša supruga frontmena "Riblje čorbe" Bore Đorđevića.

Bora Đorđević
foto: Printscreen/Paparaco lov

Ona je u martu 2007. izvršila samoubistvo, a kako je istraga pokazala, to je uradila popivši tablete. Vest o njenoj smrti se brzinom munje pronela gradom. Bora i Dragana su se upoznali u Petoj beogradskoj gimnaziji. Bilo je to vreme kad se roker doselio iz Čačka u Beograd kako bi se otrgao od lošeg društva. Međutim, Dragana tada nije obraćala pažnju na njega.

U vreme snimanja albuma "Pokvarena mašta i prljave strasti" krajem 1980. godine, Bora se vratio sa odsluženja vojnog roka, a Dragana se upravo razvodila od prvog supruga sa kojim ima ćerku Tamaru. Vezu su započeli odmah posle njenog razvoda, a mesto njihovih sastanaka bila je kafana "Mali Taš". Ubrzo su se venčali, ali nisu pravili svadbeno veselje. U braku su dobili sina Borisa.

Bora Đorđević, Bora Čorba
foto: Nemanja Pančić

Dragana je veoma uticala na odnose u "Ribljoj čorbi" i bila je Borina večita inspiracija. Njoj su posvećene mnoge njegove pesme, a hit "Avionu slomiću ti krila" Bora Čorba napisao je kada ga je Dragana jednom prilikom posetila na turneji, a on je pratio na aerodrom. Đorđevići su se zvanično razveli 12. februara 2007. godine. Iako je njihova bračna kriza trajala duže vreme, definitivni povod za razvod, kako su mediji tada pisali navodno je bila Borina nova ljubav. Reč je o devojci rodom iz Gornjeg Milanovca koja živi u SAD i 27 godina je mlađa od Bore. Upoznali su se tokom turneje "Riblje čorbe" po Americi.

Posle razvoda, Bora se iselio iz njihovog zajedničkog stana u Ulici 27. marta. Zanimljivo je da je Dragana bila na koncertu Riblje čorbe 10. marta 2007. u beogradskoj areni, ali nije htela da uzme karte za ložu, već je koncert pratila iz publike.

koncert Riblje Čorbe, Tasmajdan Stadion, 16.8.2021., Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić

Tadašnji menadžer Riblje čorbe je za medije izjavio da je Bora šokiran Draganinom smrću. - Bora je u svojoj kući sa decom. U šoku je. Sedi i gleda u prazno. Dragana je bila njegova definitivna ljubav. Pa, za nju je napisao više od 90 odsto svojih pesama! Zgrožen sam pisanjem pojedinih dnevnih listova koji već mesecima izmišljaju da se on ženi i da je kupio stan na Dorćolu u kome će živeti sa devojkom. Ništa od toga nije tačno. Sve je izmišljeno. Čak i ime te devojke.

Draganu Đorđević ukućani su pronašli oko 17 časova 23. marta 2007. u besvesnom stanju. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali nažalost lekari su mogli samo da kostatuju smrt, prouzrokovanu velikom dozom lekova. Draganino beživotno telo u kovčegu te noći oko 20 časova izneto je iz zgrade u Ulici 27. marta gde je živela sa decom.

Bora Đorđević
foto: Vladimir Šporčić

Komšije su tada za medije pričale razne informacije, poput onih da je Dragana uvek bila raspoložena i da ništa nije slutilo na tragediju, pa sve do toga da je bila razočarana Borinom odlukom da se proda stan u kojem je ona živela sa decom.

- Draganu znam otkada su se doselili. Važila je za kulturnu i dobru ženu, ali jako ljubomornu. Na žalost, od kada su se razveli često sam je viđala uplakanu i tužnu. Nije krila da joj je teško, ali tvrdila je da će to prebroditi. Ima decu za koju treba da živi - rekla je jedna komšinica, dok je druga pričala o poslednjim danima pokojne Dragane. - Pričala mi je da od januara Bora ne pomaže ni nju ni decu. Čak joj je rekao da stan, u kome živi sa ćerkom Tamarom i sinom Borisom, mora da se proda i podeli na dva dela. Mislim da ju je to puno potreslo - navela je ona tada.

Kurir. rs / foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja