AFERA KUBANKE! Kurir ekskluzivno saznaje: Brat Seke Sablić hoće da robija u Srbiji!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen Instagram

Podneo molbu

AFERA KUBANKE! Kurir ekskluzivno saznaje: Brat Seke Sablić hoće da robija u Srbiji!

Crna Hronika -

Siniša Sablić, koji u zatvoru u Havani služi kaznu od 10 godina zbog trgovine ljudima, uputio molbu našem pravosuđu da bude prebačen u neki od ovdašnjih kazamata, ekskluzivno saznaje Kurir

Brat glumice Seke Sablić Siniša, koji na Kubi služi kaznu od 10 godina zatvora zbog trgovine ljudima, uputio je molbu srpskom pravosuđu da bude prebačen u zatvor u našoj državi, ekskluzivno saznaje Kurir!

Viši sud u Beogradu juče je održao sednicu na kojoj je razmatrao zamolnicu koja je dostavljena putem međunarodne pravne pomoći.

Mogu da smanje kaznu

- Siniša Sablić je iskoristio svoje zakonsko pravo da traži da kaznu služi u svojoj državi. Osuđen je na 10 godina za nedozvoljenu trgovinu garderobom i trgovinu ljudima. Viši sud u Beogradu na jučerašnjoj sednici razmatrao je molbu. Naš sud nema mogućnost da odlučuje o Sablićevoj krivici, to jest ne ulazi u to da li je Sablić krivi ili ne za ono za šta je osuđen, već treba da se izjasni da li prihvata presudu suda u Havani i da li daje saglasnost da osuđeni služi kaznu u Srbiji. Jedina mogućnost koju ima jeste da izrekne istu ili blažu kaznu - objašnjava sagovornik Kurira.

Narušeno zdravlje

Prebačen zbog boljih uslova

Prema nezvaničnim informacijama, Siniša je neko vreme boravio u jednom zatvoru na Kubi, ali je zbog narušenog zdravlja prebačen u drugi, u kom su uslovi boravka znatno bolji.

Nemačka Policija, Havana
foto: EPA/Clemens Bilan, Profimedia

Prema njegovim rečima, zaprećena kazna u Srbiji za trgovinu ljudima je od tri do 12 godina zatvora.

- Naravno, sud uzima u obzir presudu i činjenično stanje koje je dokazano. S obzirom na našu sudsku praksu, realno je očekivati da bi ta kazna mogla da bude smanjena jer Sablić ima 82 godine i reč je o čoveku ozbiljno narušenog zdravlja, koji bi po ovoj presudi iza rešetaka trebalo da provede još više od šest godina - dodaje izvor. On objašnjava da se u Srbiji za ovakva krivična dela izriču daleko blaže kazne.

Kako saznajemo, brata poznate glumice sud u Havani osudio je jer je navodno za novac i garderobu koju im je poklanjao imao seksualne odnose sa dve državljanke Kube. Osim što ih je sam plaćao za odnose, sud je utvrdio da ih je "preporučivao" i prijateljima i biznismenima iz Srbije koji su dolazili na Kubu.

Nemanja Govedarica
foto: Nebojša Mandić

Odbrana

Porodica angažovala advokata

Kako Kurir saznaje, jučerašnjoj sednici u Višem sudu u Beogradu na kojoj je razmatrana molba Siniše Sablića bio je prisutan i poznati beogradski advokat Nemanja Govedarica, kog je, kako saznajemo, angažovala porodica. On juče nije odgovarao na pozive Kurira.

Plaćao im za odnose

- Tokom postupka on je priznao da im je plaćao u novcu i garderobi, koju je prodavao u svom stanu, kao i da su sa istim Kubankama seks imali i njegovi prijatelji i poslovni partneri. Tvrdio je da on od toga nije imao nikakvu korist. Sud u Havani saslušao je i dve Kubanke, koje su navodno potvrdile da je istina da su naplaćivale svoje seksualne usluge, kao i da su same pristale na to, kako na Kubi, tako i kada su sa Sablićem otputovale u Beograd. Navodno su rekle da su se lepo zabavile i imale odnose s muškarcima za novac - otkriva izvor.

Navodno, glumičin brat godinama je živeo i radio u prestonici Kube, a povremeno je dolazio u Srbiju, gde mu živi porodica. - Kada je reč o nedozvoljenoj trgovini, osuđen je zbog toga što je garderobu koju je kupovao u Srbiji preprodavao na Kubi. Navodno, garderobu su prenosile Kubanke - objašnjava izvor Kurira.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Bonus video:

01:49

SEKA SABLIĆ PROSLAVILA 79. ROĐENDAN! Kolege joj priredile iznenađenje, a njena reakcija je HIT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track