ĐORĐA JE EKSPLOZIJA PRETVORILA U PRAH! Likvidacija sina vlasnika niške menjačnice nije rasvetljena ni posle 9 godina!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir

svirepo ubistvo

ĐORĐA JE EKSPLOZIJA PRETVORILA U PRAH! Likvidacija sina vlasnika niške menjačnice nije rasvetljena ni posle 9 godina!

Crna Hronika -

Ubistvo Đorda Stojanovića (32), sina vlasnika "Cekina" jedne od najuspešnijih niških menjačniča, ostalo je nerasvetljeno posle tačno devet godina.

Istragu ubistva Stojanovića kojem je na današnji dan 2013. godine postavljena eksplozija ispod automobila "fijat punto" u sedam sati ujutru u Knjaževackoj ulici u centru Niša pratile su čudne okolnosti. Otac žrtve Zvonko Stojanović i sam je isticao da je nezadovoljan načinom na koji se vodi istraga.

O silini eksplozije svedoči i podatak da je uništena prodavnica obuće u blizini i da su oštećeni stanovi na sva četiri sprata obližnje zgrade, kao i nekoliko parkiranih automobila. Prema rečima tadašnjeg Kurirovog sagovornika bliskog istrazi, u policiji ne sumnjaju da iza likvidacije stoji profesionalac.

Zvonko Stojanović (59), otac ubijenog Đorđa, rekao je tada za Kurir da je motiv ubistva novac koji su od Đorđa iznuđivali kamatari po nadimcima Pele, Drda i Bucko!

- U zelenašenje su umešani i neki niški policajci, pa i jedan pripadnik Žandarmerije koji je došao s policajcem da uteruje dug u našoj kući! Sve je počelo pre nekoliko godina kada je Đorđe, želeći da svojoj porodici obezbedi bolji život, pozajmio manju svotu novca od jednog kamatara. Kad nije uspeo na vreme da vrati pozajmicu, zadužio se kod drugog kamatara, a oni su mu tražili kamatu i do 80 odsto na mesečnom nivou.

Na kraju su nam, posle suđenja, uzeli sve, pa i kuću! U subotu sam razgovarao sa sinovima Đorđem i Milošem, rekao im: „Neka ste vi meni živi i zdravi, počećemo ponovo posao iz barake.“ Sada je Đorđa eksplozija pretvorila u prah i nikada ga više neće biti - pričao je neutešni Zvonko.

On je tada dodao da je Đorđe samo nekoliko dana pre nego što je ubijen Unutrašnjoj kontroli Policijske uprave u Nišu predao disk i izveštaje koji, navodno, dokazuju povezanost policije sa zelenašima.

- Verujem da je to bio okidač za podmetanje bombe. Odlučili su da ga ućutkaju, a ja sada strepim za život mlađeg sina!

- Još na početku se pojavio zaštićeni svedok koji je tvrdio da zna detalje ovog stravičnog zločina. On je rekao da je u likvidaciji Stojanovića učestvovao neko iz specijalnih jedinica policije.

DNK tragovi svih osumnjičenih su uzeti, a saslušani su i svi oni koji su imali bilo kakva saznanja o ovom slučaju, ali optužnice još uvek nema.

- Čeka se trenutak kada ce ovaj zločin napokon biti rasvetljen. Policija je sakupila sve DNK tragove, uzela izjave svih očevidaca koji su bitni za slučaj i polako se sužava krug osumnjičenih - kaže naš sagovornik upućen u slučaj.

Kurir.rs

bonus video:

00:51

CRNA MAGISTRALA JE U SRBIJI ODNOSILA STOTINE ŽIVOTA: Najopasnija deonica je prošlost, 2019. se sve promenilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track