POGLEDAJTE DRAMATIČNU POTERU U MAĐARSKOJ: Policija jurila braću iz Srbije, pokušali da opljačkaju zlataru! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

ojadili zlataru

POGLEDAJTE DRAMATIČNU POTERU U MAĐARSKOJ: Policija jurila braću iz Srbije, pokušali da opljačkaju zlataru! (VIDEO)

Crna Hronika -

Dvojici državljana Srbije, starih 46 i 37 godina, Okružni sud u Debrecinu u Mađarskoj odredio je mesec dana pritvora nakon saslušanja, a zbog pokušaja oružane pljačke zlatare u Ulici Hatvan, koja se dogodila 27. januara

Zanimljivo je da su Srbi uhapšeni zbog izazivanja saobraćajne nezgode istog dana, ali da se tek nakon hapšenja javila sumnja da su baš oni pokušali da opljačkaju zlataru!

Čitava drama dogodila se 27. januara oko 10 časova, kada su u zlataru ušli brat i sestra.

- Reč je o starijem bratu koji je, navodno, sa sestrom ušao kao kupac. Dok su oni gledali nakit, u zlataru je ušao i mlađi brat i u tom trenutku iz torbe izvadio predmet koji je ličio na pištolj. Preplašeni vlasnik zlatare u početku nije pružao otpor. Rekao je razbojnicima da uzmu šta žele - navodi mađarski portal Civishir.hu

Vlasnik juvelirnice

Uzvratio sam udarce

U izjavi za mađarske medije, vlasnik zlatare je objasnio da su ga dvojica muškarca jako udarala.

- U jednom trenutku više nisam mario za pištolj i uzvratio sam im istom merom. Kada sam počeo da se branim pištolj je tokom tuče pao na zemlju, možda ih je to uplašilo, te su pobegli - rekao je vlasnik zlatare.

Prema njihovom pisanju bez obzira na to što vlasnik zalatare nije pružao otpor, razbojnici su u jednom trenutku postali nasilni.

- Jedan od razbojnika ga je udario pesnicom i nastavio sa udarcima, dok je drugi zlato stavljao u spostrku torbu. U jednom trenutku vlasnik se suprotstavio i počeo da uzvraća udarce. Razbojnici, očigledno zbog otpora, ali i vremena koje su proveli u zlatari, odlučili su da pobegnu, ostavljajući ranac sa plenom u radnji i sve u njemu. U rancu je policija kasnije pronašla pištolj, užad, kao i gasni pištolj - piše pomenuti portal.

1 / 5 Foto: Printscreen/Facebook

Oni dodaju da su razbojnici izleteli iz zlatare i pobegli kolima. Vlasnik je prijavio pljačku, a nedugo potom počela je policijska potera za žutim vozilom. U narednom periodu policija je krenula u potragu za vozilom žute boje koje se kretalo velikom brzinom i izazvalo više nezgoda.

- Prilikom potere, žuti automobil, u želji da naglo skrene, udara u parkirana vozila i tu se zaustavlja. Dvojica muškaraca izašla su iz vozila i peške pokušala da pobegnu. I jednog i drugog ubrzo je savladala policija. U prvom trenutku niko nije mogao da poveže da je reč o razbojnicima koji su pokušali da opljačkaju zlataru, jer kod njih ništa nije pronađeno. Međutim kasnije se došlo do sumnje da je ranac koji je pronađen u zlatari njihov - piše ovaj mađarski mediji.

Prema njihovim rečima sumnja se da su Srbi ovu pljačku planirali mesec dana, s obzirom na to da je stariji brat već osuđivan za slična dela. Čak je bio i deportovan iz Mađarske.

(Kurir.rs/J.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track