ZBOG SLUČAJA MILOŠA VAZURE: Smene u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu
Foto: Starsport©

kadrovske promene

ZBOG SLUČAJA MILOŠA VAZURE: Smene u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Crna Hronika -

Slučaj odbacivanja krivične prijave protiv Miloša Vazura, generalnog direktora FK Partizan, jedan je od razloga zbog kog je novi Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, koji je na funkciju stupio 1. januara, izvršio niz kadrovskih promena na čelu Odeljenja za borbu protiv korupcije i smenio šeficu tog Odeljenja Anu Borović, nezvanično saznaje Kurir.

- Za prvog zamenika tužioca za borbu protiv korupcije postavljena je Brankica Marić, koja je već bila rukovodilac pomenutog Odeljenja, ali je tokom vanrednog stanja i epidemije koronavirusa zamenjena tužiteljkom Anom Borović, a za novog rukovodioca Odeljenja za borbu protiv korupcije 25. januara je postavljen Nebojša Obradović - kaže izvor Kurira.

Novi javni tužilac je formirao i Odeljenje za profesionalni nadzor, sa zadatkom da ujednačava kvalitet postupanja tužilaca, posebno kada su u pitanju sporazumi sa okrivljenima o priznanju krivičnih dela i odlaganje krivičnog gonjenja - oportunitet.

Nenad Stefanović
Nenad Stefanović foto: Prinstcreen Youtube

Podsetimo, krivična prijava protiv Vazure bila je podneta u novembru 2021. godine zbog sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja, a Vazura je 29. decembra sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu dogovorio oportunitet, pa je po uplati 250.000 dinara u humanitarne svrhe istog dana odbačena krivična prijava protiv njega.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja