OGLASILA SE BAKA DEČAKA (2) KOJI JE PREMINUO OD OPEKOTINA: U šoku sam! Majka mališana danas na saslušanju
Foto: Kurir/M.S.

tuga

OGLASILA SE BAKA DEČAKA (2) KOJI JE PREMINUO OD OPEKOTINA: U šoku sam! Majka mališana danas na saslušanju

Crna Hronika -

Velika tuga zavladala je ulicom Krste Đorđevića u niškom naselju Crvena Zvezda gde je dvoipogodišnji dečak navodno sam pustio vrelu vodu u kadi, upao u nju, a zatim verovatno od opekotina preminuo, a što će pokazati obdukcija.

Zbog nebrige o detetu osumnjičena je i pritvorena majka T.S. koja bi pred Osnovnim javnim tužilaštvom trebalo danas popodne da da iskaz. Zbog zapuštanja i nepružene adekvatne pomoći zaprećena joj je do osam godina zatvora.

Niš, naselje Crvena Zvezda, opekotine, dvogodišnji dečak, preminuo
foto: Kurir/M.S.

T.S. i njen suprug koji je u zatvoru G.S. imaju troje dece.

Deca od četiri meseca i četiri godine su trenutno sa bakom D.T. u naselju Palilula gde ih je u nedelju posetio radnik Centra za socijalni rad. On ih je upitao za trenutno stanje.

- Pa dobro smo, koliko to može da bude, sad smo se okupali. Lepo su jeli - rekla je baka D.T. radniku centra prilikom njegovog dolaska u kuću.

Iako su mediji objavili da se tragični događaj zbio u Ulici Krste Đorđevića to se ipak, kako saznajemo, dogodilo u Paliluli gde deca i sada borave.

Baka D.T. nije htela da razgovara sa novinarima rekavši samo:

"U strašnom sam šoku, nemam šta da vam kažem". Dok je radnik centra pričao sa bakom, deca su se vrzmala po predvorju suterenskog stana u Kovanlučkoj ulici. I protiv nje je pokrenut postupak, ali u takozvanom redovnom postupku što znači da nije pritvorena.

Kako je ranije rečeno, baka je, navodno, jedno dete hranila u drugoj sobi dok je dečak sam otišao do kupatila i pustio vrelu vodu. Nakon toga je nekako upao u kadu, počeo da vrišti dok su baka i majka dotrčale. Majka T.S. je posle toga otišla do apoteke i kupila mast kojim ga je mazala. Kako su pojedini mediji naveli, ona ga je nakon toga uspavala.

Niš, naselje Crvena Zvezda, opekotine, dvogodišnji dečak, preminuo
foto: Kurir/M.S.

Pretpostavlja se navodno da je majka davala detetu sedative, ali sledi dalja istraga kojom će se utvrditi šta se tačno dogodilo.

- T.S., majka troje dece i njen suprug G.S. su se upoznali ovde u Ulici Krste Đorđevića. Ona je iznajmljivala stan, a on je živeo u kući s roditeljima. To je bila vrlo poštena i dobra porodica, a onda se G.S. posle vožnje taksija i još nekih poslova odao kriminalu. Kod njega je nađeno 84 stabljike kanabisa. On je zato i osuđen, ali i za neko oružje koje mu je tu nađeno. Oboje su upadali iz greške u grešku i evo kako se sada to tragično dogodilo. Sada ih nisam video ovde u Ulici jer su verovatno prešli kod majke gde je toplije - priča jedan od komšija u Ulici Krste Đorđevića.

Niš, naselje Crvena Zvezda, opekotine, dvogodišnji dečak, preminuo
foto: Kurir/M.S.

- Osumnjičena bi danas trebalo danas u 16 sati da bude saslušana, a oko kasnije odluke tužioca mediji će biti obavešteni - rekao nam je portparol Osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

T.S. je domaćica, nije radila a živeli su od majkine penzije i naknade koju je dobijala od Centra za socijalni rad. nakon njenog saslušanja biće odlučeno da li će joj biti produžen pritvor.

(Kurir.rs/M.S.)

Bonus video:

00:12

MESTO TRAGEDIJE U ŠAŠINCIMA: Sedmogodišnja devojčica stradala u požaru, tri njene sestre i majka dobile opekotine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track