DEČAK (3) UPAO U VRELU VODU, VRIŠTAO OD BOLOVA A MAJKA GA MAZALA KREMAMA: Mališan umro u jezivim MUKAMA, otpadala mu koža!
Foto: Kurir/M.S.

HOROR

DEČAK (3) UPAO U VRELU VODU, VRIŠTAO OD BOLOVA A MAJKA GA MAZALA KREMAMA: Mališan umro u jezivim MUKAMA, otpadala mu koža!

Crna Hronika -

Žena T. S. (32) iz Niša uhapšena je nakon što je od posledica opekotina, koje je zadobio, preminuo njen trogodišnji sin G. S., koga je osumnjičena majka lečila sama kod kuće!

Stravični slučaj zanemarivanja otkriven je kad je mališan u noći između petka i subote, oko četiri sata ujutru, prestao da diše, pa je njegova majka pozvala Hitnu pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt!

- Lekari koji su došli da pruže pomoć detetu zatekli su mališana u jezivom stanju. Celo telo deteta bilo je u opekotinama - priča izvor.

Hteo da se kupa

- Ispostavilo se da je mališan upao u vrelu vodu i zadobio stravične opekotine, a da ga je majka, umesto da ga odvede kod lekara, mazala kremama i lečila u kućnim uslovima - objašnjava sagovornik Kurira.

Niš, tragedija, dečak, opekotine
foto: Kurir/M.S.

Kako je dosadašnja istraga pokazala, nesreća se dogodila u petak po podne, u kući u kojoj mališan živi s mamom, bakom, sestrom od oko četiri godine i mlađom koja ima svega nekoliko meseci.

- Majka je, kako je utvrđeno, u dnevnom boravku navodno hranila najmlađu ćerku, a njena majka (53) oblačila je petogodišnjakinju. Mališan je sam otišao do kupatila, pustio toplu vodu u kadu i upao u nju. Najverovatnije je jadničak hteo da se okupa i skinuo odeću - kaže sagovornik:

- Dete je plakalo, vrištalo i zapomagalo od bolova, a majka je umesto da potraži pomoć lekara, otišla u apoteku, kupila mast za opekotine, namazala dečaka i stavila gazu preko toga. Dok mu je nanosila kremu, primetila je da mu otpada koža, ali ni pored toga nije dete odvela u nadležni zdravstveni centar - priča izvor Kurira upućen u istragu.

Komšije: Problematična porodica

Komšije ove porodice juče nisu bile raspoložene za razgovor.

- Oni su izuzetno problematična porodica. Otac dece je već hapšen jer je na krovu kuće uzgajao marihuanu. Nismo ni sigurni koliko dece je živelo tu, pošto smo viđali samo dvoje - kažu komšije.

Druga komšinica je navela da je T.S sa decom živela u stanu koji je zapravo adaptirana garaža.

- Jutros sam videla policijiu. Nisam znala šta se tačno dešava. Kasnije sam saznala da je dete preminuo. Užasna tragedija. Žao mi je tog mališana - rekla je komšinica i uputila nas na Staniju T., stanodavku majke T. S.

Stanija je za Kurir rekla da je T.S. zvala jutros telefonom.

- Samo mi je rekla da joj dete umrlo, ništa više. Živeli su od Socijalne pomoći. Otac dece je u zatvoru - rekla je Stanija i dodala da ne može da se seti tačno koliko dugo T.S. živi u stanu koji joj izdaje.

beba, opekotine, Nikolas Vudžer
foto: Printscreen/Twitter

Nesrećnom dečaku tokom noći je pozlilo i on je preminuo.

- Majka je uhapšena u kući svoje majke i određeno joj je zadržavanje do 48 sati zbog nepružanja pomoći, kršenja porodičnih obaveza i zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica - kaže izvor:

- Protiv bake će takođe biti podneta krivična prijava zbog nepružanja pomoći. Telo deteta prebačeno je na obdukciju, a majka i baka biće ispitane u tužilaštvu. Komšije kažu da je T. S. u ulici živela kao podstanar i ranije.

- Tu je upoznala supruga i udala se za njega. Oni su primali socijalnu pomoć, a otkako joj je muž uhapšen, potpuno su bili van sebe. Rekao sam joj da dovede majku da brine o deci, pošto sama nije mogla. Mama joj je pomagala, pomagao sam i ja koliko sam mogao, donosio im drva. Mnogo sam voleo stradalog mališana, bio je dobar, veseo dečak - rekao je za Telegraf jedan komšija:

- Ona me je pitala za pomoć da joj muž izađe iz pritvora, objasnio sam joj da o tome odlučuje sud.

Istraga: Davala detetu sedative?

Kako nezvanično saznajemo, T. S. je u policiji tvrdila da se dete samo povredilo, ali se ispituje da li je bilo tako ili se nesreća dogodila zbog tuđe nepažnje.

- Postoji sumnja i da je dete dobilo sedative, koji su majci bili dostupni s obzirom na njene zdravstvene probleme, te da je i to kumovalo smrti mališana, ali će uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom - kaže izvor iz istrage.

(Kurir.rs/ D. D. I - J. R. - M. S./ foto: Kurir, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track