OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD IZ NIŠA: Beba iz porodice dečaka koji je preminuo od opekotina ide u hraniteljsku porodicu
Foto: Kurir/M.S.

privremena mera

OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD IZ NIŠA: Beba iz porodice dečaka koji je preminuo od opekotina ide u hraniteljsku porodicu

Crna Hronika -

Beba od pet i po meseci i devočica (4) iz porodice u Nišu gde je nakon opekotina od vode preminuo dečak (3), biće smeštene u dve hraniteljske porodice, potvrdio je za Kurir Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad.

- Beba će biti smeštena u specijalizovanu hraniteljsku porodicu jer ne može svako da čuva tako malo dete, a devojčica (4) u drugu. Stručni tim je razgovarao s bakom pre pola sata i ona se složila da ne može toliki teret da podnese jer sledi sahrana, a i protiv nje su pokrenute mere. To je privremena mera, neće to biti za stalno. Pratimo celu situaciju oko te tragedije tako da ćemo najadekvatnije da reagujemo - rekao je Jović.

U ovoj porodici je pre dve noći dvoipogodišnji dečak upao u vrelu vodu. On je navodno sam pustio vodu na tuš bateriji, a onda se smrtno opekao. majka T.S., ali ni baka D.T. nisu reagovale adekvatno već su ga lečile melemima iz apoteke.

U toku današnjeg dana obaviće se obdukcija mališana koja će doneti neke nove detalje tragične smrti dečaka.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track