DEČAKA (2,5) IZ NIŠA PREMINULOG OD OPEKOTINA SAHRANIĆE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Telo mališana prebačeno u kapelu
Foto: Kurir/M.S.

DEČAKA (2,5) IZ NIŠA PREMINULOG OD OPEKOTINA SAHRANIĆE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Telo mališana prebačeno u kapelu

Crna Hronika -

Centar za socijalni rad u Nišu danas obavlja pripreme za sahranu trogodišnjeg dečaka preminulog od opekotina koje je pod još nerazjašnjenim okolnostima, zadobio 28. januara u iznajmljenom stanu svoje bake u ulici Nova železnička kolonije.

- Dečakova baka je sada kod nas, dogovaramo se oko organizacije sahrane. Centar za socijalni rad će pomoći oko nabavljanja pogrebne opreme i troškova sahranjivanja. Sahrana još nije zakazana, to ćemo učiniti u dogovoru sa rukovodstvom Novog groblja, a u skladu sa njihovim rasporedom rada - kazala je Lidija Stanković, pomoćnica direktora za lokalna prava Centra za socijalni rad u Nišu.

Dečakovo telo je nakon obdukcije iz niškog Instituta za sudsku medicinu prebačeno u kapelu JKP "Gorica". Na njihovom portalu navedeno je da su svi termini za sahranjivanje za danas i sutra popunjeni, pa je moguće da će dečak biti pokopan u četvrtak, ukoliko se zbog specifičnosti slučaja, ne napravi izuzetak od ustanovljenog rasporeda.

Institut za sudsku medicinu obavio je obdukciju detetovog tela a nalaz će biti upućen Osnovnom javnom tužlaštvu. Prema preliminarnim informacijama, mališan je preminuo od teških opekotina koje je zadobio leđima, grudima, stomaku i ekstremitetima ali ne i po dlanovima i stopalima, što navodi na zaključak da je bio u stojećem stavu kada je povređen. Međutim, jedinstveno je mišljenje stručnjaka da je za nastanak tako teških opekotina bilo neophodno da dečak bude u kontaktu za vrelom tečnošću izvesno vreme. Na taj način dovedene su u sumnju tvrdnje majke i bake da se dete samo poparilo tako što je odvrnulo slavinu sa vrućom vodom.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana majci deteta T.S. (32) koja se tereti za zlostavljanje, zanemarivanje i nepružanje pomoći maloletnom licu za šta je predviđena maksimalna kazna od osam godina zatvora. Ona pred tužilaštvom nije ponovila priču koju je iznela lekarima i policiji već se branila ćutanjem, što navodi na sumnju da njena prvobitna verzija ovog događaja nije istinita. Krivična prijava ali u redovnom postupku, podneta je i protiv njene majke D.T. jer nije preduzela ništa da pomogne teško povređenom unuku .

Centar za socijalni rad juče je preuzeo preostalo dvoje dece T.S. od njene majke D.T. kod koje su bili privremeno smešteni tokom vikenda, i smestio ih u hraniteljsku porodicu. Njihov otac G.S. nalazi se u pritvoru zbog droge i oružja.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track