ŽIVIŠ, LEPI Potresna poruka tetke ubijenog Filića! Život se dva puta ogrešio o Stefana
Foto: Privatna Arhiva

dve godine od ubistva

ŽIVIŠ, LEPI Potresna poruka tetke ubijenog Filića! Život se dva puta ogrešio o Stefana

Crna Hronika -

Danas se navršavaju dve godine od ubistva srednjoškolca Stefana Filića (19), zbog čije su smrti pre mesec dana Mitar P. i Nikola B. osuđeni ukupno na 33 godine zatvora, a mladićeva tetka ostavila je na društvenim mrežama potresnu poruku.

Da podsetimo, Filić je ubijen u tuči na ulici, kada je grupa mladića ispred diskoteke u Velikoj Plani napala njegovog mlađeg brata, njega i prijatelje. Filić je u tuči zadobio teške povrede glave, a preminuo je u beogradskoj bolnici u koju je prevezen.

osuđeni i ubijeni mladić
osuđeni i ubijeni mladićfoto: Facebook

- Dve godine, lepi...Živiš - napisala je mladićeva tetka Javorka Marković i postavila emotikon slomljenog srca.

Tetka nesrećnog Stefana posle presude za Kurir je rekla da presudu kojom su napadači osuđeni na 15 i 18 godina zatvora neće preispitivati. Kazne za Mitra P. i Nikolu B. nisu mogle biti veće jer su oni u vreme zločina maltene tek postali punoletni.

- Bili smo poraženi još dok smo čitali zakon jer smo znali da nikako nećemo biti zadovoljni kaznom koju će optuženi dobiti, ali nismo znali da će toliko boleti. Nekoliko dana posle presude boli gotovo isto kao i kad smo ga izgubili, boli jer imamo utisak da nismo dovoljno učinili za njega - rekla je za Kurir Javorka Marković, tetka ubijenog srednjoškolca:

- Po drugi put se život ogrešio o Stefana. Prvi put kad su mu bez ikakvog povoda i razloga oduzeli pravo na život i sada kada su za to isto delo, umesto kazne, dobili nagradu zbog navodnog pokajanja Nikole B. i bolesti Mitra P. Zar im nije dovoljna nagrada to što im je zakon dao mogućnost da mogu da oduzmu nečiji život bez povoda i razloga i odgovaraju najviše 20 godina? - pita se očajna tetka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track