OGLASIO SE PREDSEDNIK OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE: Evo šta će biti s direktorom CSR koji je prebio ženu, taštu i šuraka
Foto: Printscreen/Facebook

nalazi se u pritvoru

OGLASIO SE PREDSEDNIK OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE: Evo šta će biti s direktorom CSR koji je prebio ženu, taštu i šuraka

Crna Hronika -

V. d. direktora Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu Danijel Živanović (37), nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je 31. januara izvršio krivično delo nasilje u porodici, nad svojom suprugom I. Ž. (27), njenom majkom i bratom.

Kako je rečeno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nadležnost u ovom slučaju preuzela je lokalna samouprava, odnosno Opština Veliko Gradište. Tim povodom, predsednik opštine Dragan Milić je objasnio da su preduzeli sve mere i da je osumnjičenom određen pritvor.

- Državni organi rade svoj posao, osumnjičeni je u pritvoru, a mi smo preduzeli mere. Na sednici skupštine grada će 10. februara biti održana sednica na kojoj će Danijel Živanović biti razrešen dužnosti v. d. direktora Centra za socijalni rad. Povodom ovog slučaja smo u kontaktu sa ministarkom - naveo je on.

Danijel Živanović, Veliko Gradište, Porodično Nasilje
foto: Privatna Arhiva

Na njegovo mesto biće postavljen neko drugi, uz saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Takođe, nezvanično saznaje Telegraf, da se Živanović nije žalio na pritvor, u kome se i dalje nalazi. U ponedeljak bi, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, trebalo da bude saslušana njegova supruga, a kasnije tokom sedmice tašta i šurak.

Podsećamo, pritvor mu je određen na predlog osnovnog tužioca, kako ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio delo za koje se tereti i zbog pažnje javnosti, s obzirom na funkciju koju obavlja.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je negirao delo za koje se tereti i, u prisustvu advokata, tvrdio je da je bio uznemiren zbog najave supruge da odlazi i odvodi dete, pa se i ne seća svih detalja incidenta. Živanović je, kako se sumnja, više puta udario svoju suprugu kada mu je najavila da će da ga napusti, a po povratku sa posla u kući je zatekao taštu i šuraka, koje je, takođe, vređao i tukao.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track