OTAC I MAJKA NEĆE PRISUSTVOVATI SAHRANI NASTRADALOG MALIŠANA: Dečak (3) iz Niša imao opekotine svuda osim po stopalima i šakama
Foto: Privatna Arhiva

OTAC I MAJKA NEĆE PRISUSTVOVATI SAHRANI NASTRADALOG MALIŠANA: Dečak (3) iz Niša imao opekotine svuda osim po stopalima i šakama

Crna Hronika -

Stradali trogodišnjak od opekotina vrelom vodom iz Niša, biće sahranjen samo uz prisustvo bake D.T. jer su nadležni sudovi odbili da puste iz zatvora njegovu majku T.S.(32) i oca G.S.(46) .

Nesrećni dečak je 28. januara zadobio opekotine trećeg i četvrtog stepena, a njegova majka ga nije odvela u Hitnu pomoć nego ga je lečila melemima. Nakon toga kako je rekla da je zaspao, a oko dva posle ponoći su ona i baka videle da dete ne diše. Neadekvatna pomoć i dečakova nerazjašnjena smrt bile su razlog da se T.S. odredi pritvor do 30 dana.

Dečakov otac G.S. nekadašnji taksista u Nišu je osuđen jer su u kući novembra prošle godine nađene 84 stabljike kanabisa.

- I otac i majka, odnosno njihovi advokati su podneli zahtev za njihovo prisustvo sahrani, ali to je odbijeno - rečeno je Kuriru.

Istraga je pokazala da priča o tome kako je mališan sam pustio vodu, a onda se opekao u kadi ne stoji već, da je mališan bio duže vremena (od 5 do 10 sekundi) izložen vreloj vodi ili čak nekoj vrsti ulja. Da se uprskao, refleksno bi reagovao. Ovo je i nerazjašnjeno zbog čega je T.S. dopala rešetaka, a mere su pokrenute i protiv bake D.T.

Dvoipogodišnjem mališanu, koji je umro od opekotina, nisu bili povređeni samo dlanovi i stopala. Nije isključeno ni da je poliven ključalim uljem

Njihovo ostalo dvoje dece, beba od šest meseci i devojčica od četiri godine su privremeno data u hraniteljske porodice. sahrana bi trebala da se zakaže ove nedelje, ali ne na niškom nego na jednom seoskom groblju u okolini Niša.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja