POBESNELI STAFORD JE MOGAO DA UBIJE NEKO DETE: Žitelji Zvezdare u strahu posle napada kera, kažu i da ovo nije prvi put...
Foto: Shutterstock, Kurir

krvavi napad psa

POBESNELI STAFORD JE MOGAO DA UBIJE NEKO DETE: Žitelji Zvezdare u strahu posle napada kera, kažu i da ovo nije prvi put...

Crna Hronika -

Vlasnički pas, rase staford napao je juče slepog čoveka, koji je išao ulicom sa svojimpsom vodičem, rase belgijski ovčar, u ulici Despota Olivera kod Petog parkića na Zvezdari u Beogradu, a žitelji ovog dela Beograda kažu za Kurir da ovo nije prvi takav incident u njihovom kraju!

Policajac savladao razjareno kuče
Policajac savladao razjareno kuče foto: Kurir

U neposrednoj blizini mesta na kome se desio krvavi napad kučeta, nalazi se igralište za decu, a roditelji su iskazali zabrinutost zbog nemarnih vlasnika koji ne posvećuju dovoljno pažnje svojim ljubimcima i puštaju ih da lutaju slobodno.

- Naša deca se igraju ovde svaki dan, juče kada se to dogodilo nisam bio ovde na svu sreću. Padala je kišica, ali sam čuo da je bilo mnogo dece. Nekoga je taj pomahnitali pas mogao da povredi ili da ubije. Mnogo smo zabrinuti - kaže nam jedan otac.

Mesto na kom je staford uhvaćen
Mesto na kom je staford uhvaćenfoto: Kurir/Jovan Mladenović

Iz razgovora sa stanovnicima kvarta na Zvezdari Kurir je saznao da ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi napadi pasa.

- Većina ljudi ovde ima kerove i redovno ih šetaju. Pre par godina bio je jedan pas lutalica koji se odgajio u parkiću. Svi smo ga hranili i voleli. Jedno jutro samo je podivljao i napao druge pse i njihove vlasnike - ispričala je devojka, koja je šetala psa kod Petog parkića.

U ovoj ulici se desio krvavi napad
U ovoj ulici se desio krvavi napadfoto: Kurir/Jovan Mladenović

Starija žena, koja živi u obližnjoj zgradi rekla je za Kurir da je često viđala napadnutog čovek i njegovog psa vodiča u ovom kraju grada.

- Stalno su šetali njih dvojica. Njegovo kuče je jako umiljato i dobro. Mi smo uvek sklanjali pse kada bi oni prolazili da se ne bi slučajno zaigrao i oborio svog vlasnika, koji je slep. To se svakako nije desilo, pas je bio dobro dresiran i nikakvih problema nije pravio. Baš mi je žao što se sve to tako dogodilo - rekla je gospođa.

Parkić na Zvezdari
Parkić na Zvezdari foto: Kurir/Jovan Mladenović

Podsetimo, radnici Zoohigijene odveli su pomahnitalog staforda koji je prekjuče umalo zaklao belgijskog ovčara, a potom kidisao i na decu. Na svu sreću, njega je savladao policajac, koji je sa kolegama došao po pozivu građana.

- Staford je čipovan i utvrdiće se ko mu je vlasnik. Inače, vlasnik se, dok se drama odvijala, nije pojavio - podseća izvor.

Peti parkić, Zvezdara
foto: Kurir/Jovan Mladenović

Kurir.rs/Jovan Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track