ZAVRŠENA OBDUKCIJA TELA DRAGANA PANIĆA NAĐENOG MRTVOG NA BRODU U ĐENOVI: Poznato kako je Srbin umro na teretnjaku
Foto: Prinstcreen

na brodu zaplenjeno i pola tone kokaina

ZAVRŠENA OBDUKCIJA TELA DRAGANA PANIĆA NAĐENOG MRTVOG NA BRODU U ĐENOVI: Poznato kako je Srbin umro na teretnjaku

Crna Hronika -

Italijanski mediji prenose da je završena obdukcija Srbina Dragana Panića (51) iz Omoljice kod Pančeva koji je nađen mrtav na brodu na kome je prethodno zaplenjeno skoro pola tone kokaina.

- Istražitelji mobilnog tima zaključili su prvu fazu istrage o smrti srpskog pomorca, zatečenog sa posekotom grla jutro posle zaplene droge. Nakon saslušanja posade utvrđeno je obdukciom da je Srbin izvršio samoubistvo. Prema odbukcijskom nalazu on je uzimao antidepresive - navode italijanski mediji.

brod na kom je nađen kokain i telo srbina
brod na kom je nađen kokain i telo srbinafoto: Printscreen

Takođe, tamošnji mediji navode da su za tovar droge vredan 30 miliona evra uhapšena dvojica kojima se na teret stavlja krivično delo međunarodni šverc droge.

- U ovom prvom delu istrage istražitelji su u telefonu jednog od osumnjičenih pronašli fotografije i snimke na kojima je droga koja je zaplenjena. Sumnja se da je uhapšeni sve dokumentovao kako bi poslodavcu ili šefu pokazao da je kokain stigao na odredište - prenose mediji.

Inače, porodica i prijatelji Dragana Panića ubeđeni su da je u pitanju ubistvo i da je "video nešto što nije smeo".

kuća dragana panića kod pančeva
kuća dragana panića kod pančevafoto: Nenad Kostić

Podsetimo, na teretnjaku koji je u noći između nedelje i ponedeljka, iz Brazila došao u italijansku luku u Đenovi, bilo je sakriveno 450 kilograma kokaina visoke čistoće. Istražitelji su nadgledali brod zbog sumnjivog tovara, a pored narkotika pronašli su i leš mornara.

- Srbin je nađen sa dubokom ranom na grlu, nanetom oštrim predmetom, za koji se sumnja da je žilet. Taj želet nije nađen pored tela - pišu tamošnji mediji.

Kolege našeg državljanina rekli su da je on vitlao nožem po palubi i da se ubio.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:27

Zaplena kokaina u Zemunu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track