UKINUTA PRESUDA ZA STRAVIČNO UBISTVO DEVIZNOG PENZIONERA SLOBODANA: Zaječarac i Zemunka prvobitno osuđeni na po 20 godina (FOTO)
Foto: Kurir.rs/S.Božinović

odluka Apelacionog suda u Nišu, zaječarci neprijatno iznenađeni

UKINUTA PRESUDA ZA STRAVIČNO UBISTVO DEVIZNOG PENZIONERA SLOBODANA: Zaječarac i Zemunka prvobitno osuđeni na po 20 godina (FOTO)

Crna Hronika -

NIŠ - Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu po kojoj je Zaječarac Zoran T.(45) i Aleksandra S. (48) iz Zemuna, Viši sud u Zaječaru osudio na po 20 godina zbog teškog ubistva Slobodana Zdravkovića (76) iz Zaječara.

Ubistvo se dogodilo februara 2020. godine.

Tada Slobodan Zdravković (76), devizni penzioner, pronađen je mrtav u svojoj kući, vezanih ruku, sa selotejpom na ustima i vidljivim povredama na telu u svojoj porodičnoj kući u Ulici Pop Lukina 24 u Zaječaru. Njegovo telo pronašla je gerontodomaćica, koja ga je obilazila godinama.

Slobodan Zdravković, Zaječar
foto: Kurir/Suzana Božinović

- Kuća je bila sva ispreturana, verovatno zbog traženja vrednih stvari. Gerontodomaćica se prestravila prizorom koji je zatekla i odmah je obavestila policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt - kazao je tada izvor iz istrage.

Ubice su upale u kuću Slobodana tokom noći i tražile novac.

Međutim, Zdravković,koji je penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za "mercedese", se branio da nema para. Osuđenog Zorana je to razbesnelo i počeo je besomučno da tuče starca, sve dok ovaj nije prestao da daje znakove života. Nakon zločina, osumnjičeni su ukrali laptop i zlatni lanac sa priveskom.

Slobodan Zdravković
foto: Privatna Arhiva

Prema tadašnjim podacima,Zoran T. je bio u apstinencijalnoj krizi. Njih dvoje su uhapšeni nakon što je policija videla snimak ulice i njihov automobil, a zatim ih pronašla nakon čega su oni priznali zločin.

Motiv svirepog ubistva je materijalna korist.

Kurir.rs/S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track