OGLASIO SE DZ NOVI SAD: Otkriveno kako je došlo do hapšenja doktorke zbog lažnih kovid potvrda i ko je imao ključnu ulogu u tome
Ilustracija, Foto: Dado Đilas/Ilustracija

na vest o hapšenju u novom sadu

OGLASIO SE DZ NOVI SAD: Otkriveno kako je došlo do hapšenja doktorke zbog lažnih kovid potvrda i ko je imao ključnu ulogu u tome

Crna Hronika -

NOVI SAD - Dom zdravlja Novi Sad saopštio je danas da je interna kontrola utvrdila zloupotrebe u radu kod jedne od doktorki doma zdravlja i da je zbog toga prijavljena nadležnim organima.

Kako se navodi u saopštenju, na zloupotrebe su ukazali građani, a interna kontrola je pokazala nepravilnosti u radu te doktorke.

"Dom zdravlja 'Novi Sad' ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao i zarad njih ne želimo ni senka da na njih padne. Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati", piše u saopštenju.

Uz zahvalnost državnim organima na brzoj i profesionalnoj reakciji, iz Doma zdravlja su poručili da će svaka vrsta zloupotrebe i bacanja ljage na sve one koji savesno rade svoj posao biti zaustavljena u korenu.

"Kao odgovorna ustanova, koja je preko 700 dana uključena u borbu protiv koronavirusa, uvek ćemo biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i gradjane i zaposlene", navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a je ranije saopšteno da su u Novom Sadu uhapšene tri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv koronavirusa.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja