BELIVUK I MILJKOVIĆ TVRDE DA NISU BILI U CRNOJ GORI U VREME OTMICE I UBISTVA KAPETANA: Nude pasoše kao dokaz i negiraju krivicu
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

saslušani u specijalnom tužilaštvu

BELIVUK I MILJKOVIĆ TVRDE DA NISU BILI U CRNOJ GORI U VREME OTMICE I UBISTVA KAPETANA: Nude pasoše kao dokaz i negiraju krivicu

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, danas su u prostorijama Tužilašta za organizovani kriminal saslušani u postupku koje je crnogorsko pravosuđe pokrenulo protiv njih zbog sumnje da su oteli a potom ubijli Mila Radulovića, zvanog Kapetan 14. oktobra 2020. godine. Kako Kurir saznaje, sva trojica su negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da u vreme ubistva nisu čak ni bili u Crnoj Gori.

- Oni su tokom saslušanja izjavili da mogu da dostave pasoše kao dokaz da nisu ulazili u susednu državu - kaže izvor Kurira. On, međutim, podseća, da je u to vreme za njih na snazi bila zabrana ulaska u Crnu Goru i da im tužilaštvo te države na teret stavlja da su ilegalno boravili na njenoj teritoriji.

Nebojša Janković, Veljko Belivuk
foto: Printscreen YT, Zorana Jevtić

Podsetimo, Belivuk, Miljković i Janković u pritvoru su od 4. februara prošle godine i danas su u tužilaštvo pristupili u pratnji zatvorskih stražara. Beogradsko tužilaštvo ih tereti za najmanje sedam ubistava a crnogorsko, osim za ubistvo Kapetana za još dva zločina.

Kurir.rs/ E. K.

Bonus video:

00:19

Velja Nevolja pred tužiocem: Novi detalji u slučaju Belivuk-Miljković!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track