PRIJATELJI SVIRAČA UBIJENOG ZBOG 390 DINARA OGORČENI: Dete monstrum mu je slomilo rebra i lobanju! Nije zaslužio ovakav kraj!
Foto: Privatna arhiva, Printscreen Kanal 9

tužna sudbina

PRIJATELJI SVIRAČA UBIJENOG ZBOG 390 DINARA OGORČENI: Dete monstrum mu je slomilo rebra i lobanju! Nije zaslužio ovakav kraj!

Crna Hronika -

Žarko R. (21) osumnjičen je da je u Novom Sadu ubio poznatog uličnog svirača Kristijana Kostića (61), kome je pre zločina tražio novac.

Kako je osumnjičeni ispričao, na Kostića je nasrnuo jer mu je dao "samo 390 dinara i rekao da nema više". Mladić je Kostića tukao do smrti, a uhapšen je posle nekoliko sati. Kako je naš izvor već rekao, u policiji je potpuno hladnokrvno razgovarao sa inspektorima.

ulični svirač
ulični sviračfoto: Kurir

Novosađani su ubijenog Kostića poznavali kao simpatičnog čoveka koji je obično sedeo u podzemnom prolazu u Bulevaru Mihajla Pupina. Na gitari je najčešće svirao bluz standarde i svojim karakterističnim glasom bio je svima prepoznatljiv.

- Čuli smo da mu je mladić polomio lobanju i rebra koliko ga je krvnički udarao. Kakav je to monstrum od deteta - kažu poznanici:

- Znala sam Blekija, bio je divna duša. Nije imao baš mnogo sreće u životu. Završio je Karlovačku gimnaziju, bio je pametan, znao štošta, poznavao bluz i muziku uopšte. Ne znam kome je mogao da smeta. Da li je voleo svoj život, ne znam, ali nije zaslužio da ga na ovako nehuman način završi - kaže jedna od poznanica nastradalog čoveka.

osumnjičeni mladić
osumnjičeni mladićfoto: Privatna arhiva

Da podsetimo, Kostić i osumnjičeni su pre zločina bili u istom lokalu.

- Bleki je tu bio sa svojim društvom, a Žarko, koliko znam, sam je sedeo i pio. Maltretirao je goste, prilazeći im da ih gnjavi, priča, a usput i da traži koji dinar. U jednom momentu prišao je i ubijenom, ne znam šta mu je rekao, ali ubrzo se sklonio od njega - kaže za Kurir jedan od očevidaca.

Osumnjičeni Žarko R. biće sproveden u Više javno tužilaštvo gde će biti saslušan.

- Kada sam krenuo iz lokala, nedaleko odatle video sam tog čoveka. Prišao sam mu i pitao da mi da koji dinar. Hteo je da me ponizi, kao ima samo 390 dinara. Prvo sam mu uzeo te pare, a onda tražio još. Tvrdio je da nema. Jednostavno iz hira sam počeo da ga tučem. Pao je i onda sam ga udarao rukama i nogama - navodno je rekao osumnjičeni u policiji.

(Kurir.rs / S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track