MARJANOVIĆI PRAĆENI MESECIMA Pre Zorana za ubistvo pevačice bilo osumnjičeno 15 muškaraca, među njima i njegov otac UZIMAN IM DNK
Foto: Kurir, Privatna arhiva, Stefan Stojanović Mondo, Dragana Udovičić

NOVA SAZNANJA O ISTRAZI

MARJANOVIĆI PRAĆENI MESECIMA Pre Zorana za ubistvo pevačice bilo osumnjičeno 15 muškaraca, među njima i njegov otac UZIMAN IM DNK

Crna Hronika -

Advokat Nikola Dumnić otkrio i da su svi članovi porodice bili prisluškivani i praćeni, ali da policija nije otkrila ništa što ih dovodi u vezu sa ubistvom Jelene Marjanović

Pisana dokumentacija koja je juče izvedena kao dokaz na suđenju Zoranu Marjanoviću otkrila je da je pre njegovog hapšenja pod optužbama da je ubio suprugu na nasipu u Crvenki kod Borče 2 u aprilu 2016. policija za taj zločin sumnjičila najmanje 15 drugih muškaraca, među kojima je bio i njegov pokojni otac Vladimir Marjanović!

Zoran Marjanović
foto: Nenad Kostić

Ove informacije otkrila su dokumenta dostavljena s Biološkog fakulteta koji je bio zadužen za DNK veštačenja i upoređivanje tragova osumnjičenih s tragovima pronađenim na licu mesta, a u kojima je navedeno da su svi imali status osumnjičenih, ali da posle prikupljanja dokaza nisu dovedeni u vezu sa zločinom.

DNK analize

- Mi ne znamo ko su ovi ljudi, niti zašto su konkretno imali status osumnjičenih. Jedan od njih je Saša Marković, od pokojnika je uziman DNK, a ne znamo zbog čega, morao je da postoji neki razlog - rekao je jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Aleksandar Zarić, navodeći da je jednom od njih, Igoru R., pretresana i kuća.

Jelena Marjanović, Saša Marković
foto: Privatna Arhiva

Ko je Saša Marković Obesio se kada je najavljeno hapšenje ubice Saša Marković, koji je pre hapšenja Zorana Marjanovića bio jedan od osumnjičenih za ubistvo pevačice, kako je Kurir pisao, nađen je obešen u svojoj kući i to nakon što je stigla najava da će ubica Jelene Marjanović uskoro biti uhapšen. Kako je juče otkriveno na suđenju, istražitelji su, pošto se obesio, u obdukcionoj sali uzeli njegov DNK. Marković je imao podebeo kriminalni dosije, a svojevremeno je bio i u zatvoru. Takođe, prema saznanjima Kurira, meštani su potvrdili da posle ubistva pevačice on nije izlazio iz kuće i da im je to bilo sumnjivo.

Među muškarcima koji su imali status osumnjičenih bio je i čovek koji je, kako je Zarić naveo, skupljao gliste sa ocem pored kanala i drugi koji je pronađen kako pijan spava u kanalu.

Odbrana Zorana Marjanovića, koji je mirno s optuženičke klupe posmatrao izvođenje ovih dokaza, više puta je protestovala navodeći da im policija i tužilaštvo nisu dostavili sve dokaze, uz obrazloženje da su od "osumnjičenih kojima je uziman DNK sigurno uzete i izjave". Oni su naveli i da postoji dokument da su svi članovi Zoranove porodice bili prisluškivani i tajno nadzirani.

GPS lokator

- Postoji izveštaj MUP od 30. maja 2016, u kom se navodi da su vozila porodice Marjanović ozvučena, da je kuća ozvučena. Naš branjenik i svi članovi njegove porodice su prisluškivani i tajno praćeni, ali u predmetu nema niti transkripata, niti izveštaja o rezultatima mere tajne pratnje - naveo je Marjanovićev branilac Nikola Dumnić, navodeći da su pod nadzorom bili mesecima, ali da nije otkriveno ništa što ih dovodi u vezu sa zločinom.

Marjanovići, Kuća Marjanovića, Kuma Vera
foto: Marina Lopičić

U dokumentu u koji je Kurir imao uvid, navodi se da je Viši sud u Beogradu odobrio meru tajnog nadzora nad Zoranom, njegovim pokojnim ocem Vladimirom, majkom Zoricom, bratom Milošem, njegovom suprugom Milicom kao i kumom porodice Verom Vukomanović. Takođe, navodi se i da je pod "mercedes" porodice Marjanović odobreno postavljanje GPS uređaja za praćenje.

Veštačenje ćerke Inteligentna i nije sklona izmišljanju

Sudsko veće pročitalo je juče i iskaze svih svedoka koji su saslušani tokom postupka, ali i nalaz sudskih veštaka koji su dali nalaz i mišljenje o tome da li Zoranova i Jelenina ćerka, koja je prema odbrani Marjanovića sve vreme bila s njim na nasipu, sposobna da svedoči. Devojčica, koja je u to vreme imala samo pet godina, prema njihovom nalazu je visokointeligentna, nije sklona izmišljanju, niti manipulaciji. Podsetimo, ona je tokom svedočenja izjavila da se nije odvajala od oca kobnog dana na nasipu.

Blato iz kanala

Inače, sud je juče izveo i dokaz koji se odnosi na tragove Jelenine krvi u "mercedesu" Zorana Marjanovića, kao i nalaz u kom se navodi da je blato na njegovim pantalonama istog biološkog sastava kao ono u kanalu u kom je Jelena pronađena.

Jelena Marjanović, bicikla, Zoran Marjanović
foto: Privatna Arhiva, Nebojša Mandić, Kurir

- Kada je u pitanju krv u automobilu, dostavili smo vam fotografije na kojima se vidi da se Jelena povredila kada je popravljala kvar na gumi. Što se blata tiče, veštaci su razjasnili da je ono moglo da potiče i s nekog drugog mesta - naveo je advokat Veljko Delibašić.

Među brojnim dokazima, koje će sud imati u vidu kada bude donosio odluku o krivici Zorana Marjanovića, jesu i njegov poziv na broj 192, kada je prijavio nestanak supruge, ali i sadržaj njenog mobilnog telefona, u kom su pronađene brojne poruke koje su razmenjivali. U telefonu pevačice, suprug je bio upisan kao Zlatni Mekin.

- Sadržina brojnih poruka koje su razmenili pokazuje savršen odnos između njih dvoje i samim tim isključuje motiv ubistva - zaključio je Delibašić.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track