MAJKA O POSLEDNJIM MINUTIMA PRE TRAGEDIJE: Samo sam otvorila prozor kog sam se toliko plašila! Smrt bebe u Kraljevu potresla sve
Foto: Printscreen/Instagram

mesec i po dana od nesreće

MAJKA O POSLEDNJIM MINUTIMA PRE TRAGEDIJE: Samo sam otvorila prozor kog sam se toliko plašila! Smrt bebe u Kraljevu potresla sve

Crna Hronika -

Majka devojčice, stare 17 meseci, koja je 24. decembra 2021. godine pala kroz prozor stana na drugom spratu zgrade u Kraljevu, a od povreda preminula dva dana kasnije u bolnici, objavila je na Instagramu bolnu ispovest, u kojoj je opisala i kako je došlo do tragedije, ali i svoje poslednje sate sa voljenom ćerkicom, jedincom.

Kraljevo, dete, zgrada, palo dete sa zgrade
foto: Kurir/J.S., Printscreen/Instagram

Majka je navela da je kobnog 24. decembra sa ćerkom bila u šetnji, potom i kod bake, a da su se u svoj stan vratile pred spavanje popodne. Kako je napisala, imale su svoju "rutinu", a ona tog dana "nije stigla da uradi ništa od toga, a jedino što je uradila jeste to da je otvorila prozor, koga se mnogo plašila".

- Mama mi je jednom prilikom rekla, iako sam to već znala sama: "Nemoj otvarati taj prozor, Kasija je vrcoprc." Za neke stvari koje mi je pričala, ujedno i za taj prozor, rekla je: "Samo se jednom greška pravi." Tog dana samo sam otvorila taj prozor, kog sam se toliko plašila, i otišla da spremim kakao, da uspavam Kasiju - napisala je:

- Bila je u njenoj kutiji sa igračkama, gledala sam je, tako se lepo igrala. Prišla mi je, zatrčala se i toliko jako mi je zagrlila nogu. Rekla sam joj: "Evo, Kasi, sad će mama da spremi i dolazim da spavamo." Ona je otišla. Nisam stigla da raspremim krevet, nisam stigla da spremim kakao, Hitna se čula. Rekoh, bože, šta li se dešava ovo, da pogledam, da se Kasija ne uplaši. Kada sam to pomislila, sve mi je već bilo jasno. Kroz prozor sam se presavila i samo sam videla njenu igračkicu. Sve se desilo u tri minuta, ljudi su me gledali i govorili: "Jao, ne".

Ona je potom navela, da je strčala bosa ispred zgrade, ali ćerku nije uspela da vidi.

- Toliko su bili brzi i ja sam krenula odmah u bolnicu. Stigla sam samo da zatvorim prozor kada je bilo i više nego kasno - pojasnila je u objavi na Instagramu.

Kraljevčanka je potom opisala i dvodnevnu borbu za ćerkin život. Nažalost, lekari nisu uspeli da je spasu.

1 / 2 Foto: Kurir/J.S.

- Ta dva dana bila su mi kao večnost. Nikad gora, nikad više pitanja, nikad više tuge u meni. Toliko sam samo želela da budem pored nje, nikad se nismo razdvajale. Doktori su me pustili, svoju princezu sam mazila i rekla joj da je ona najjača na svetu i da je najlepša i ljubila je tako nežno samo da ne oseti bol. Drugog dana je već sve u meni umrlo - završila je svoju potresnu poruku majka.

Podsetimo, nezapamćena tragedija dogodila se pre nešto manje od dva meseca u centru Kraljeva oko 13 sati. Devojčicu su na trotoaru, u lokvi krvi, zatekli prolaznici i odmah pozvali Hitnu pomoć.

- Beba je imala višestruke povrede i unutrašnje krvarenje. Prvo je bila u kraljevačkoj bolnici, odakle je prevezena u KC Kragujevac. Nažalost, nije uspela da se izbori sa teškim povredama - podseća izvor.

(Kurir. rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track