RAT MEĐU BELIVUKOVIM NAVIJAČIMA: Bombašu iz Pančeva određen pritvor, evo kolika kazna ga čeka
Foto: MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Pančevu

RAT MEĐU BELIVUKOVIM NAVIJAČIMA: Bombašu iz Pančeva određen pritvor, evo kolika kazna ga čeka

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv B. S. (33) sa neprijavljenim boravištem u Starčevu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno nošenje eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Podsetimo, B. S. je uhapšen u utorak u velikoj policijskoj akciji u Pančevu, kada je zaplenjna i izvesna količina oružja, keša, narkotika... Ovaj grad je 15. februara, kako smo već pisali, bio pod opsadom Žandarmerije i inspektora.

Belivuk imao bazu u Pančevu
Belivuk imao bazu u Pančevufoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva iz Pančeva, osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 14.02.2022. godine oko 03.20 časova, u Starčevu i Pančevu, neovlašćeno nosio minskoeksplozivno sredstvo sa rasprskavajućim dejstvom čije držanje građanima nije dozvoljeno i da je eksplozijom izazvao opasnost po život i telo ljudi i za imovinu većeg obima, tako što je iz Starčeva došao do ul. Svetog Save br. 62 u Pančevu neovlašćeno noseći sa sobom jednu ručnu bombu M52, koju je aktivirao i bacio ka terasi iznad lokala na drugom spratu višestambenog objekta „Magnolija“, iako je bio svestan da time ugrožava živote i tela stanara te zgrade, ali je promašio terasu pa je bomba pala na trotoar i eksplodirala, kojom prilikom je eksplozija oštetila fasadu zgrade i dva parkirana putnička vozila, posle čega je osumnjičeni pobegao sa lica mesta - piše u saopštenju.

Pogledajte šta je policija sve zaplenila u utorak u Pančevu.

1 / 4 Foto: MUP Srbije

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu je na predlog tužilaštva odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja opasnosti od bekstva, kako boravkom na slobodi ne bi ometao istragu uticanjem na oštećene i svedoke koje je neophodno ispitati tokom istrage kao i zbog činjenice da se istom stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a sam događaj je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Podsetimo, sumnja se da B. S. navodno povezan sa sukobom navijača na teritoriji grada Pančeva.

Akcija hapšenja u Pančevu
Akcija hapšenja u Pančevufoto: MUP Srbije

- Hapšenju B. S. prethodila je serija incidenata na teritoriji Pančeva. Od tuče u kafiću, preko ranjavanja Predraga Jovanovića Peska, bliskog Belivukovog saradnika, do paljenja dva automobila i bacanja bombe - kaže izvor i podseća da se u navijačkim krugovima priča da su pripadnici navijače grupe "Principi", koju je do hapšenja predvodio Veljko Belivuk, zaratili među sobom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:23

SVE O TOME KAKO JE KLAN BELIVUK-MILJKOVIĆ PRAO NOVAC OD KRIMINALA: Gledajte Usijanje večeras od 19:20h!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track