01:12

Rođaka poginulog Edina o porodici Alimović

tuga ne prestaje

ISPALA MI LIČNA KARTA, SAGLA SAM SE I VIDELA SVOJE DETE POD TOČKOVIMA! Jeziva ispovest majke poginulog Edina: Morali smo da odemo

Crna Hronika -

Smrt deteta, četvoroipogodišnjeg Edina, naterao je porodicu Alimović iz Popovca, sela kod Niša, da se iseli jer ih je svaki dan podsećao na prerano poginulog sina. Njega je kombijem udario 12. maja prošle godine S.J. (48) iz istog sela koji je bio neko vreme u pritvoru, ali je pušten na slobodu dok se sudski proces ne završi.

Edin, Edin Krstić
foto: Kurir/M.S.

- Preselili smo se u Vlasotince jer je u kući gde smo bili sa Edinom bilo neopisivo tužno. Ovde smo sa dvoje dece i u Popovac dolazimo na grob kada su zadušnice i drugi datumi kada obeležavamo ogroman gubitak. To kako se mi osećamo je strašno, to može da razume samo onaj ko je izgubio dete. Ovaj čovek koji ga je udario je pušten da se brani sa slobode i svaki put kada bi ga sreo, jedva sam se suzdržavao da ne uradim nešto - kaže Edinov otac Bojan.

Edin, Edin Krstić
foto: Kurir/M.S.

Tog 12. maja, Edinova majka je u centru sela ušla u poštu, a on je ostao ispred da se igra. Potom je u jednom trenutku naišao S.J. u kombiju i došlo je do tragedije.

- Volela sam da gledam Edina kako se igra, vozi bicikl. Sve nas je u Popovcu podsećalo na njega. Mislila sam da ću u ludnici da uzavršim. Sada mu palimo sveće, umro mi je na očima. Ugledala sam ga jednog trenutka, ispala mi je lična karta, sagla sam se i videla svoje dete pod točkovima. Užasno se i danas osećam - kaže unesrećena majka.

majka Kristina
majka Kristinafoto: Kurir/M.S.

U selu Popovac se i danas sećaju Edina kao pametnog i pažljivog dečaka. Snaja Alimovića takođe potvrđuje da Bojan nije mogao više da se susreće sa čovekom koji je usmrtio mališana.

- Odselili su se od tuge. Sve ih je podsećalo na tu tragediju. Nisu mogli da izdrže tu bol. Tog čoveka su svaki dan mogli da vide tu u centru sela. Ogromna tuga nas je snašla - kaže ova žena koja ima šestoro dece.

snaja Irena
snaja Irenafoto: Kurir/M.S.

U Osnovnom javnom tužilaštvu nam je rečeno da još uvek traje dokazni postupak nakon čega sledi optužni predlog.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track