BAKA COKA UBILA INVESTITORA, DUŠAN PUCAO ZBOG KUĆE: Zločini zbog nekretnina koji su potresali Srbiju
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, Nemanja Nikolić, Kurir

zločini zbog imovine

BAKA COKA UBILA INVESTITORA, DUŠAN PUCAO ZBOG KUĆE: Zločini zbog nekretnina koji su potresali Srbiju

Crna Hronika -

Brutalno ubistvo Živka Đakovića (76) u beogradskom naselju Rušanj, uznemirio je javnost, nakon saznanja da ga je novi vlasnik njegovog nekadašnjeg doma Živojin N. (72) navodno nakon svađe ubio sekirom, ali ovo nije jedini zločin zbog nekretnine!

Živko je da podsetimo, kuću izgubio nakon što je njegova supruga digla kredit za dva stana, ali pošto kredit nije isplaćivan na vreme, banka im je oduzela kuću koja je kasnije prodata na licitaciji upravo osumnjičenom Živojinu N. Zločin se dogodio u ponedeljak u Ulici Oslobođenja, upravo u izgubljenoj kući.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Najpoznatiji slučaj ubistva zbog imovine verovatno je ubistvo investitora, kada je Stojanka Stojanović (71), poznatija kao baka Coka u septembru 2018. presudila Zoranu Trifunoviću. Sukob između baka Coke i investitora, prema rečima Stojankinog sina Marka, trajao je dugo jer je, kako je tvrdio Trifunović pretio i vršio pritisak da mu oni prodaju plac i kuću u kojoj žive.

baka coka i investitor trifunović
baka coka i investitor trifunovićfoto: Printscreen, Vladimir Šporčić

- Pretio je da će prebiti i ubiti moju majku ukoliko mu ne proda plac i kuću u kojoj živimo, kako bi on zidao nove zgrade - rekao je ranije Stojankin sin.

Nakon dugogodišnjih trzavica među njima, baka Coka je uzela pištolj i ubila ga sa tri hica ispred svog doma na Zvezdari.

- Penzionerka je kobnog jutra presrela investitora na ulici i nakon kratkog razgovora izvukla pištolj i ispalila jedan hitac u Trifunovića. Kada je pao na zemlju, Coka ga je "overila" sa još dva metka - jednim u trup i jednim u glavu, u maniru profesionalnog izvršioca.

1 / 4 Foto: Printskrin

Baka Coka nije dočekala kraj suđenja za ubistvo investitora, postupak je obustavljen jer je Stojanka u decembru 2020. pronađena mrtva u svojoj kući. Inače, to što je baka Coka odlučila da zakon uzme u svoje ruke i presudi mu, mnogi su videli kao herojski čin, pa su tako table sa imenima ulica na Zvezdari osvanjavala sa nalepnicama na kojima je ispisano: "Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović".

Zločin koji je izazvao veliku pažnju 2016. jeste ubistvo Ljubomira Bate Sladojevića (69), inače ujaka bivšeg funkcionera DS i ministra Olivera Dulića, koji je glavom platio svađu sa komšijom oko međe. Živorad Živković je 18. maja 2016. u Sopotu ubio Dulićevog ujaka i teško ranio Ljubomirovu suprugu Svetlanu.

oliver dulić
oliver dulićfoto: Dado Đilas

- Živković je došao u dvorište bračnog para Sladojević, u kom su oni bili sa geometrom i njegovim pomoćnikom. Razgovarali su o međi i nije bilo svađe, ali je onda ubica ustao od stola za kojim su svi sedeli i iza leđa izvukao pištolj, repetirao ga i pucao Ljubomiru u čelo, a zatim ispalio još četiri hica u Svetlanu, koja je pokušala da se sakrije iza ljuljaške - podseća naš sagovornik i dodaje da je Živković osuđen na 15 godina zatvora.

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

- Sad ću ja sve da rešim! - navodno je rekao tada Živković i počeo da puca. Geometri su, kako je utvrđeno, uspeli da pobegnu. Posle krvavog pira, Živković se zatvorio u svoju kuću, ali se policajcima koji su upali sa automatskim puškama ipak predao bez otpora.

U septembru prošle godine u Ulici Cara Dušana u Zemunu, Dušan V. (67) pucao je na Milana i Vericu K. u Zemunu, jer nije želeo da se iseli iz kuće u kojoj je živeo poslednjih 37 godina. On je potegao pištolj i ispalio pet hitaca u bračni par. Milan K. uspeo je da izađe na ulicu i pozove pomoć. On i Verica K. prebačeni su u Urgentni centar, a patrola koja je tada došla odmah je uhapsila pucača.

ovde se dogodio pokušaj ubistva bračnog para u zemunu
ovde se dogodio pokušaj ubistva bračnog para u zemunufoto: Kurir

- U dvorištu ima nekoliko kuća, a bračni par koji se vratio nedavno iz Nemačke dobio je ponudu investitora da prodaju to u zamenu za stanove. Ponuda je bila izuzetno primamljiva, pa su verovatno želeli da je iskoriste, ali Dušan se sa time nije slagao - rekle su tada za Kurir komšije i dodaje:

1 / 2 Foto: Story Instagram Printscreen/Moj_beo_grad

- Dušan je pričao da bračni par skoro svakodnevno dolazi i ubeđuje ga da se iseli i vrši veliki pritisak na njega. Verovatno nije znao kako da se nosi sa svim tim pa je potegao pištolj i zapucao na njih. Navodno, on je imao neki ugovor sa vlasnicom kuće koja je preminula, ali nije bio overen.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track