NISAM GA UBIO ZATO ŠTO ME ŽENA VARALA S NJIM: Siniša na sudu izneo svoju verziju UŽASA, sekirom usmrtio Dalibora pa se krio u šumi
Foto: Kurir

tragedija u užicu

NISAM GA UBIO ZATO ŠTO ME ŽENA VARALA S NJIM: Siniša na sudu izneo svoju verziju UŽASA, sekirom usmrtio Dalibora pa se krio u šumi

Crna Hronika -

Pobego sam sa lica mesta i naredna tri-četiri sata se krio u šumi. Na sebi sam imao samo šorts. Kasnije sam otišao u Sevojno, kod supruginih prijateljica, nisam im detaljisao otkuda ja kod njih usred noći.

Ovim rečima je juče, u nastavku suđenja za teško ubistvo, optuženi Siniša Tucović (25) iz Užica opisao kako se skrivao od policije pošto je 26. juna prošle godine, oko 23 sata u Ulici Četvrtog puka u naselju Kapetanovina, sekirom u glavu udario Dalibora Mahmutovića (25). Četiri dana kasnije Mahmutović je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničko-univerzitetskom centru Kragujevac.

Na početku suđenja pred Višim sudom u Užicu Tucović je porekao navode optužnice da je Mahmutovića ubio iz osvete jer je ovaj bio u vezi sa njegovom nevenčanom suprugom.

- Da sam hteo da ga ubijem, ubio bih ga isti dan kada mi je supruga priznala da je se varala sa njim. Ništa me ne bi sprečilo, ni nanogica koju sam nosio – kazao je Tucović 17. januara na početku glavnog prestresa.

On je tada u svojoj odbrani pričao su mu se kobnog dana pred kućom pojavili Dalibor Mahmutović i njegov brat Marko (34). Prethodno, kako je rekao, njegov komšija i tadašnji drug B. Č, sa kojim se nalazio ispred kuće, mu je rekao da mu je Marko Mahmutović tražio da mu proda marihuanu za 10.000 dinara i da će doći da je preuzme.

- Čuo sam sa ulice galamu, izašao na stepenište pred kapiju da vidim šta se dešava i video Marka Mahmutovića kako nam prilazi. Nosio je dasku dugu 2-3 metra. Da bih ga uplašio u njegovom pravcu sam bacio petardu, ali je on je nastavio da ide prema nama. Sa ulice je pozivao B. Č. dovikujući mu: „Hajde, izađi p...o“, a onda prema nama bacio dasku. Posle 10-15 sekundi pojavio se Dalibor Mahmutović, čovek sa kojim me je žena varala. U ruci je držao kamen i njime zamahivao. Pukao mi je film, zamahnuo sam sekirom – branio se Tucović.

Tada je dodao da Dalibora Mahmutovića nikada pre te toga nije video, niti se sa njim čuo, osim desetak dana ranije kada ga je pozvao i rekao mu: „Saznao sam da bi bio sa mojom ženom“.

Potegao je sekiru, Dalibor je uspeo da kaže samo: "Marko..."

Marko Mahmutović, brat pokojnog Dalibora, tada je izneo drugačiju verziju događaja. Rekao je da je najavio B. Č, od koga je i ranije kupovao marihuanu, da će sa bratom doći kod njega da „kupi paket trave za 1.000 dinara“ i da je dogovor bio da se nađu na sportskom igralištu.

- Kako B. Č. nije bio na igralištu pošao sam niz ulicu prema njegovoj kući. Znao sam gde živi, ali ne i da se druži sa Sinišom Tucovićem koga sam znao samo iz priče njegove supruge koja je bila u vezi sa mojim bratom. Na pola ulice pred nas su, držeći sekire i palice, izašli B. Č, Siniša Tucović i njegov brat koji je samo stajao strane. U tim trenucima za mnom je došao je stigao i Dalibor. Tucović je potegao sekiru i udario Dalibora koji je, pre nego što je pao, uspeo samo da kaže: „Marko...“. Ležao je na ulici, a ja sam gledao njegov mozak – govorio je u svom svedočenju brat ubijenog.

Bacio sekiru, nanogicu i dao se u beg

Tucović je na početku suđenja kazao da je prilikom bekstva najpre bacio sekriru, a potom i pokidao nanogicu koju je nosio zbog izdržavanja kazne kućnog zatvora. Juče je detaljnije ispričao da je bio do 28. jula kada je uhapšen.

- Bez majice na sebi, iz šume u kojoj sam se krio, došao sam u stan u Sevojnu u kome su bile suprugine prijateljice. Tu sam prespavao. Ujutro sam se čuo sa suprugom i dva puta zvao UKC Kragujevac da pitam za zdravstveno stanje Dalibora Tucovića. U istoj zgradi sam iznajmio stan u kome sam sutradan uhapšen. Nisam imao novca kod sebe, dva dana ništa nisam jeo, nosio sam majicu koju su mi dale suprugine prijateljice - pričao je Siniša Tucović.

Prethodno, svoje mišljenje izneo je veštak sudske medicine, profesor doktor Miloš S. Todorović.

On je kazao da su obdukcijom Mahmutovićevog tela konstatovane dve rane, obe nastale udarcem tupim delom sekire – jedna u čeono-temenom dela glave, druga u predelu prednje strane grudnog koša. Veštak je rekao da je moguće da su povrede nastale dvostrukim dejstvom sekire, odnosno da je Tucović udario Mahmutovića dva puta, ali i kazao da postoji veliki stepen verovatnoće da je, kako su obe rane u istoj ravni, postojao samo jedan zamah kojim je Mahmutović udaren najpre u glavu posle čega je metalni deo sekire zakačio i njegove grudi.

- Intenzitet sile kojom je dejstvovano sekirom bio je jak. Povreda glave koja je nastala i izazvala veliko krvarenje u mozgu bila je teška i opasna po život. Druga povreda glave, na potiljku, nastala je od posledica pada i odarca glave o tle, i ona je doprinela smrti – kazao je veštak.

U nastavku suđenja Siniši Tucoviću svoje mišljenje trebalo bi da iznese komisija Specijalne zatvorske bolnice.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track