DILERU ODREĐEN PRITVOR: Policija u Novom Sadu uhapsila muškarca i kod njega pronašla čak 30 kilograma narkotika
Foto: MUP Srbije

Viši sud

DILERU ODREĐEN PRITVOR: Policija u Novom Sadu uhapsila muškarca i kod njega pronašla čak 30 kilograma narkotika

Crna Hronika -

Viši sud u Novom Sadu odredio je danas pritvor M. I. (38), uhapšenom pre dva dana, kada je zaplenjeno 30 kilograma narkotika.

Zaplenjene su i digitalne vage za precizno merenje, kao i znatna suma novca u domaćoj i stranoj valuti, za koju se sumnja da potiče od trgovine drogom.

Pritvor mu je određen na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, zbog opasnosti da u kratkom roku ne ponovi krivično delo.

hapšenje, droga, Novi Sad, Temerin
foto: MUP Srbije

Kako je saopšteno iz novosadskog tužilaštva, na teret mu se stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri do 12 godina.

Novosadska policija je ranije saopštila da je, pretresima dve lokacije na kojima uhapšeni boravi, policija pronašla oko 30 kilograma marihuane, 1,7 kilograma amfetamina, kokain, "ekstazi" i ulje kanabisa.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju tužilaštva.

(Kurir.rs/ 021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track