DARKO ŠARIĆ IZLAZI IZ KUĆNOG PRITVORA: Pljevljak sa slobode dolazi u sud zbog glavnog pretresa!
Foto: Dado Đilas

apelacioni sud

DARKO ŠARIĆ IZLAZI IZ KUĆNOG PRITVORA: Pljevljak sa slobode dolazi u sud zbog glavnog pretresa!

Crna Hronika -

Darko Šarić, koji je u pritvoru od marta 2014. kada se predao srpskom pravosuđu, u ponedeljak bi prvi put mogao da se pojavi u javnosti. Za 28. februar, naime, Apelacioni sud u Beogradu zakazao je otvaranje glavnog pretresa u postupku koji se protiv njega i ostalih optuženih vodi zbog šverca kokaina. Šarić, koji je od decembra prošle godine u kućnom pritvoru sa nanogicom, tako bi u ponedeljak prvi put pred sud trebalo da dođe iz kućnog pritvora.

- Glavni pretres koji je Apelacioni sud u Beogradu zakazao posle ukidanja presude kojom je Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina, trebalo bi da traje od 28. februara do 11. marta - potvrdio je sagovornik Kurira. Podsetimo, presudu je ukinuo Vrhovni kasacioni sud i naložio njeno ponovno razmatranje.

- Apelacioni sud će posle održanog pretresa morati da donese konačnu odluku - dodaje sagovornik Kurira.

Darko Šarić
foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

On podseća da je ovaj sud u međuvremenu, procenio da su ispunjeni uslovi da Šarić posle sedam godina i devet meseci u pritvoru, nastavak postupka prati iz kućnog pritvora.

- S obzirom na to da dolazi iz kućnog pritvora, kao i svi drugi pritvorenici koji imaju nanogicu, neće doći u pratnji straže, već sam. Za izlazak iz pritvora i dolazak u sudnicu, sud će mu izdati posebno odobrenje da napusti prostorije u kojima boravi - objašnjava sagovornik Kurira proceduru koju će Pljevljak morati da ispoštuje.

Prema njegovim rečima, kao i većina drugih pritvorenika, Darko Šarić ima pravo da svaki dan na sat vremena napusti prostorije u kojima boravi, odnosno da izađe u šetnju.

- Tokom boravka u pritvoru, bio je pod posebnim merama i sam u ćeliji. Nije bio u samici, ali nije imao cimere - dodaje sagovornik Kurira. Inače, ukinutom presudom, koju će od ponedeljka da razmatra veće Apelacionog suda, Šarić je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je navodno prošvercovala preko 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track