NEŠTO JE JAKO PUKLO, A DEČAK JE LEŽAO NA ASFALTU: Očevici opisali nesreću u Bulevaru kralja Aleksandra (FOTO)
Foto: Jovan Mladenović

saobraćajka u Beogradu

NEŠTO JE JAKO PUKLO, A DEČAK JE LEŽAO NA ASFALTU: Očevici opisali nesreću u Bulevaru kralja Aleksandra (FOTO)

Crna Hronika -

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na raskrsnici Bulevara Kralja Aleksandra i Batutove ulice u Beogradu povređeno je dete (9), kada je na njega naleteo automobil dok je prelazio pešački prelaz.

Oboren semafor na mestu nesreće
Oboren semafor na mestu nesrećefoto: Jovan Mladenović

Naime, do udesa je došlo oko 8.00 sati kada je "golf" koji je skretao iz Batutove naleteo na dečaka, a potom se zakucao u semafor i iščupao ga.

- Dečak nije imao vidljive povrede na sebi. Ekipa Hitne pomoći je odmah izašla na mesto događaja i dečak je prevezen u bolnicu. Semafori nisu radili, pa se stvorila gužva u kojoj je potom došlo do još jednog udesa - rekao je jedan od očevidaca za Kurir.

Očevici su dodali i da se najpre čuo strašan udarac i da su videli dete kako leži.

- Sve se dogodilo u sekundi. Automobil je skretao i nije se kretao brzo, dečak je pretčavao ulicu. Vozač je pokušao da ga izbegne, ali nije uspeo. Udario je u semafor, a dečaka je oborio - rekla je žena koja se zatekla na mestu udesa.

Udes, Zvezdara
foto: Jovan Mladenović

Ona je ispričala da je dete bilo svesno i da je sreća što je policajac bio tu pa je odmah pritčao da pomogne, a Hitna pomoć se stvorila kroz nekoliko minuta. Radnik iz obliženje radnje rekao je za Kurir da je raskrsnica jako problematična i da se često dešavaju udesi.

- Zeleno svetlo za pešake traje jako kratko, neko maltene ne stigne ni da pređe na vreme. Batutova ima uslovno zeleno, a pešaci ne obraćaju pažnju na to - objašnjava on i nastavlja:

- Čuo sam da je nešto puklo jako, kada sam izšao napolje video sam Hitnu oko dečaka tog, ali na svu sreću nije izgledao povređen.

Prisetio se i udesa koji se desio 2015. godine, kada je baš na ovom mestu tramvaj ubio ženu, on kaže da je ta scena i posle toliko godina izaziva jezu kod stanovnika ovog dela Zvezdare.

- Pre par godina, jednu stariju baku udario je tramvaj dok je prelazila pešački, i to baš ovaj na kom je sada udaren dečak. Vukao je nekoliko metara, bilo je krvi na sve strane. Ljudi i dan danas pričaju o tome - ispričao je on za Kurir.

Očevici stravične nesreće rekli su tada za Kurir da je nastradala Milka K. (82) da su je svi poznavali i da je sedela u obližnjem parku.

- Milak je bila tamo s prijateljicom. Rekla joj je da ide do stana i da će se brzo vratiti. Prešla je prvi pešački prelaz, ali kad je došla do drugog, udario ju je tramvaj. Scena je bila jeziva, tramvaj ju je vukao nekoliko desetina metara - kazali su očevici.

Oni su dodali da je nesrećna žena često pretčavala pešački na crveno i da je to česta pojava u ovom delu Zvezdare.

Jeziva nesreće iz 2015. godine
Jeziva nesreće iz 2015. godinefoto: Čitalac Poslao Na Mail Marko Dragoslavić

(Kurir.rs - J. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track