ĆAZIMOV BRAT IZRUČEN ŠPANIJI ZBOG OPTUŽBI ZA ŠVERC KOKAINA: Baškim Osmani poleteo iz Zagreba ka Majorki u pratnji policije
Foto: EPA ROLAND MAGUNIA, Nebojša Mandić, Španska Policija

istraga evropola

ĆAZIMOV BRAT IZRUČEN ŠPANIJI ZBOG OPTUŽBI ZA ŠVERC KOKAINA: Baškim Osmani poleteo iz Zagreba ka Majorki u pratnji policije

Crna Hronika -

Baškim Osmani, brat Ćazima Osmanija, osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, koji je uhapšen sredinom februara u Hrvatskoj polovinom meseca, danas je izručen Španniji, prenosi hrvatski Jutarnji list.

Podsetimo, Osmaniju su lisice na ruke stavljene u hotelu koji pripada njegovom bratu Ćazimu. On se nije opirao hapšenju, već je rekao da zna da je u pitanju nameštaljka i da će uskoro biti slobodan čovek. Osmani se, kako je već pisano, nije protivio izručenju Majorki.

1 / 3 Foto: španska policija

- Hrvatska policija izručila je Baškima Osmanija španskim vlastima, on je jutros poleteo sa zagrebačkog aerodroma u pratnji policije ka Palma de Majorki. Pre toga je dovezen iz pulskog zatvora u Zagreb - preneo je Jutarnji list. Ovaj list navodi da su potvrdu dobili i od Osmanijevog advokata Matije Miloša. Osmani je, da podsetimo, uhapšen u velikoj akciji Evropola u kojoj je učestvovalo skoro 600 policajaca iz sedam evropskih zemalja.

- Policija je pretresla njegovu vilu u kojoj su nađene umetnine, skupoceni automobili, velika količina novca, ali i u posebnoj prostoriji zasad marihuane. Osim vile, policija je pretresla restoran i hotel na Majorki - navode španski mediji.

osmani sa bratom
osmani sa bratomfoto: DB/Roland Magunia / AFP / Profimedia

Kako smo već pisali, policija je sumnjala da je Osmani poslednjih godina organizovao najmanje 10 "mafija samita".

- Sastanci sa kriminalcima sa Balkana i iz Italije uvek su se odvijali krajem juna i početkom jula, oni su bili smešteni u luksuznim hotelima i pretvarali su se da su bogati turisti. Nikada se nisu okupljali istovremeno, a sve vreme su pazili da ih ne snime kamere, te su lica krili kapama i šeširima - naveli su mediji.

Inače, braća Osmani rodom su sa Kosova i Metohije, a emigrirali su u Nemačku i važe za biznismene. Našoj javnosti poznat je Ćazim Osmani i to po ljubavnim vezama sa brojnim poznatim pevačicama, manekenkama i rijaliti učesnicima. U prošlosti je zbog ljubavnih afera punio novinske stupce.

Podsetimo, španski mediji označili su Baškima Osmanija vođom kriminalne grupe koja se bavi prodajom droge i pranjem novca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track