CINKARIO KOLEGE ŠKALJARCIMA? Crnogorskog policajca sumnjiče za odavanje tajni Vukotiću i pokojnom Dedoviću
Foto: Privatna Arhiva

uhapšen policajac

CINKARIO KOLEGE ŠKALJARCIMA? Crnogorskog policajca sumnjiče za odavanje tajni Vukotiću i pokojnom Dedoviću

Crna Hronika -

Crnogorski policajac Dalibor Medojević uhapšen je pre dva dana zbog sumnje da je odavao poverljive informacije "škaljarskom klanu" o inspektorima koji ih istražuju, prenose crnogorski mediji.

Do ovih otkrića došlo se nakon što su istražitelji otključali telefon sa Skaj aplikacijom i dešifrovali poruke na kojima se, kako prenose Vijesti, može jasno videti kako Medojević odaje poverljive informacije svojih kolega "škaljarcima".

- Javljao im je imena inspektora koji ih istražuju, kao i predmete u kojima su osumnjičeni - prenose crnogorski mediji i dodaju da je tako nacrtao metu na čelu svojim kolegama.

- Policajac je navodno preko Skaj aplikacije komunicirao direktno sa Jovanom Vukotićem, navodnim vođom "škaljaraca", a ranije i sa pokojnim Igorom Dedovićem koji je ubijen 2020.godine u Atini - navode crnogorski mediji.

Prema pisanju medija, Medojević se raspitivao kod kolega kako napreduju slučajevi za koje su osumnjičeni "škaljarci".

- Otkrivao im je kako napreduju istrage ubistava za koje se sumnjiče upravo "škaljarci". Navodno, pred timom specijalnog tužioca Čađenovića mnoštvo je prepisa razmenjenih poruka, koje tek treba da budu analiziran - otkrili su izvori.

Tokom saslušanja u crnogorskom Specijalnom državnom tužilaštvu, policajcu su juče predočene razmenjene poruke. Međutim, on je tvrdio da ih on nije slao.

Nakon saslušanja, vršilac dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saša Čađenović, odredio mu je zadržavanje do 72 sata.

Medojević je donedavno bio načelnik Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta u crnogorskoj policiji.

- Hapšenje ovog policajca neće biti jedino, naime, planirana su još dva hapšenja njegovih kolega, a jedan od njih je na visokoj poziciji - prenose mediji iz susedne države.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track